Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:10 18 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste opt tone de carne, pește, lapte, ouă și derivate, retrase de la vânzare de inspectorii DSVSA Constanța!

ro

19 Jun, 2018 10:14 678 Marime text


Acţiunile de supraveghere şi control desfăşurate de inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa, în perioada 11.06.2018 – 17.06.2018, s-au materializat prin verificări la 155  de obiective.

În urma controalelor, s-au constatat neconformităţi cu privire la comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar, condiții necorespunzătoare de igienă, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate  4  sancţiuni contravenţionale, în valoare de 8.000 de lei.

Au fost confiscate şi retrase de la vânzare, următoarele produse alimentare: carne şi produse din carne – 6321 de kg, lapte şi produse lactate – 1605 de kgpeşte şi produse din peşte – 777 de kg, ouă – 199 de kg. Valoarea acestora este în cuantum de 101.054 de lei.

Produsele confiscate au fost dirijate către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare.
DSVSA Constanţa realizează acţiuni de evaluare, supraveghere şi control în unităţile supuse autorizării/înregistrării sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în baza legislaţiei sanitare veterinare în vigoare prin tehnici, proceduri specifice şi recoltări de probe pentru supravegherea, prevenirea, controlul şi eradicarea bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului, de identificare şi înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor, caprinelor şi ecvideelor, precum şi supravegherea şi controlul în domeniul siguranţei alimentelor, precizează reprezentanții instituției.

Ti-a placut articolul?

Comentarii