Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:48 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fără toxiinfecții alimentare în minivacanța de 1 mai pe litoral. Ce au descoperit inspectorii DSVSA Constanța în urma verificărilor

ro

07 May, 2018 13:43 1463 Marime text
În perioada 27.04.2018 – 01.05.2018, inspectorii din cadrul D.S.V.S.A. Constanța a efectuat controale oficiale  pentru asigurarea supravegherii sanitare veterinare pe litoral  având ca obiectiv prevenirea toxiinfecțiilor alimentare prin încalcarea normelor sanitar veterinare la producerea, depozitarea, manipularea, transportul și valorificarea produselor alimentare.

Potrivit DSVSA Constanța, în acest sens, au fost verificate 72 de unități de alimentație publică și de vânzare cu amănuntul,  astfel: 60 de restaurante, 1 pizzerie, 2 cofetării patiserii, 9 magazine alimentare.

În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate  9 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 21.000 de lei.

De asemenea, în perioada minivacanței de 1 Mai, pe Litoralul românesc nu au fost semnalate cazuri de toxiinfecții alimentare și nici alte evenimente care să pună în pericol viața și sănătatea publică.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii