Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:26 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Actorul Lucian Iancu, la ceas aniversar

ro

03 Feb, 2011 00:00 4703 Marime text
Lucian_Iancu_Teatrul_Ovidius.jpgMarele actor constănţean care a jucat în 11 filme alături de cei mai mari actori ai ţării, Lucian Iancu, împlineşte astăzi 71 de ani.

Cunoscut de constănţeni şi pentru că a cochetat o perioadă cu viaţa politică, fiind în 2008 candidat din partea PC-ului la Primăria Constanţa, actorul constănţean s-a remarcat cel mai mult pe scenă, lucru pe care îl face de o viaţă, de când a absolvit Teatrul la "I.L. Caragiale" Bucureşti, în 1964.

Se spunea că făcea parte, împreună cu Florin Scaleţchi, din gaşca de vară a lui Nicu, fiului fostului dictator Nicolae Ceauşescu.

Pe lângă personajele pe care le-a jucat excepţional, Lucian Iancu a şi regizat mai multe spectacole precum "Răzbunarea" de Alfredo, "Soţul păcălit" de Moliere, "Desculţ în parc" de Neil Simon, "Sosesc deseară" de T. Muşatescu, "Visul unei nopţi de iarnă" de T. Muşatescu, "Elixirul de dragoste" - scenariu de comedia dellarte, "La statuia lui Eminescu" - scenariu de L. Iancu (coregie), "Viaţa lui Constantin cel Mare" de Cristina Tamaş, spectacol realizat în premiera absolută cu prilejul sărbătoririi Zilelor Constanţei sau "Ultima oră" de Mihail Sebastian. A jucat şi alături de mari actori ai ţării în filme cunoscute şi apreciate precum "Pruncul, petrolul şi ardelenii", "Bietul Ioanide", "Profetul, aurul şi ardelenii", "B.D. la munte şi la mare".

Lucian Iancu a debutat la Teatrul "Mihai Eminescu" din Botoşani şi a fost actor al Teatrului Tineretului din Piatra Neamţ.
Cei care îl apreciază şi vor să-l răsplătească încă o dată pentru viaţa pe care şi-a dedicat-o scenei îl pot vedea sâmbătă, 6 februarie, în spectacolul "Pescărusul", la Teatrului de Stat Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii