Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:22 24 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociaţia Culturală Mişcarea Teatrală pentru Educaţia Tineretului dispare încet, dar sigur! (DOCUMENT)

ro

14 Mar, 2022 00:00 2206 Marime text

 
  • Potrivit portalului Primăriei Constanța, Asociația Culturală Mișcarea Teatrală pentru Educația Tineretului câștigase, în 2016, contractul pentru organizarea proiectului nonprofit de interes general „Ziua Constanței 2016” – valoare 500.000 lei, fără TVA.
 
  • Tot potrivit portalului Primăriei Constanța, urmare a selecției de oferte privind acordarea de finanțare nerambursabilă pentru organizarea evenimentului „Ziua Constanței 2016”, a contestației depuse și a hotărârii comisiei de soluționare a contestațiilor, procedura a fost anulată.
 
Asociaţia Culturală Mişcarea Teatrală pentru Educaţia Tineretului pare că își „trăiește“ ultimele clipe! Înființată în anul 2012, asociația se află în prezent în faliment. Consiliul director inițial al Asociației a fost format din: I.L.S, G.A. și Ana Maria Tramundana – cunoscută drept Adara (care a cedat ulterior părțile sociale către I.V.C).
 
Judecătorul sindic este Aniela Adriana Staicu, de la Secţia a II-a civilă din Tribunalul Constanța.
 
Potrivit Buletinului Procedurilor de Insolvenţă nr. 179/06.01.2021, totatul datoriilor este de 1.594.246,29 de lei.
 
Lichidatorul judiciar al Asociației, Cabinet individual de insolvență Crăciuneanu Viorel, a publicat zilele trecute, în Buletinul Procedurilor de Insolvență nr. 3937/03.03.2022, Raportul privind continuarea proceduri de faliment prin procedură generală a debitorului Asociația Culturală Mișcarea Teatrală pentru Educația Tineretului.  
 
Înaintarea propunerii de închidere a procedurii
 
În BPI nr. 3937/03.03.2022 (ce poate fi citit integral accesând secțiunea Documente) sunt consemnate, printre altele, și propunerea cu privire la activitate curentă a lichidatorului judiciar.
 
Mai precis, activitatea lichidatorului judiciar se va concentra pe următoarele planuri:
 
1.monitorizarea dosarelor aflate pe rolul instanțelor de judecata: nr. 2850/118/2018 și nr. 2850/118/2018/a6, respectiv dosarul nr.11617/P/2018;
 
2.înaintarea propunerii de închidere a procedurii în baza art. 174 din Legea privind procedura insolvenței nr. 85 din 2014: (1) În orice stadiu al procedurii prevăzute de prezentul titlu, dacă se constata că nu există bunuri în averea debitorului ori că acestea sunt insuficiente pentru a acoperi cheltuielile administrative și niciun creditor nu se oferă să avanseze sumele corespunzatoare, judecatorul - sindic va audia de urgență creditorii într-o ședință, iar în cazul refuzului exprimat de aceștia de a avansa sumele necesare sau în cazul neprezentării acestora, deși s-a îndeplinit procedura citarii prin BPI, va da o șentință de închidere a procedurii, prin care se dispune și radierea debitorului din registrul în care este înmatriculat“.
 
Adara Tramundana ar putea fi trasă la răspundere
 
Dosarul cu numărul unic 2850/118/2018/a6  are ca obiect „atragerea răspunderii pentru intrarea în insolvenţă (art. 169 Legea 85/2014)“ și se află pe rolul Tribunalului Constanța.
 
Părţile dosarului sunt administratorul judiciar al Asociaţiei (CII Crăciuneanu Viorel) reclamant, iar de partea cealaltă intimații sunt: A.G., L.S.I, Anamaria Tramundana și V.C.I. 
 
Noul termen a fost stabilit pentru data de 04 aprilie 2022.
 
În concret, administratorul judiciar al Asociaţiei (CII Crăciuneanu Viorel) solicită „atragerea răspunderii pentru intrarea în insolvenţă“ cu privire la cei trei mai sus precizați.
 
Mai multe despre acest subiect pot fi citite accesând link-ul de mai jos:
 
Acuzații și răspunsuri
Adara Tramundana ar putea fi trasă la răspundere pentru situația financiară a Asociaţiei Culturale Mişcarea Teatrală pentru Educaţia Tineretului (documente)

 
Amintim că potrivit portalului Primăriei Constanța, Asociația Culturală Mișcarea Teatrală pentru Educația Tineretului câștigase, în 2016, contractul pentru organizarea proiectului nonprofit de interes general „Ziua Constanței 2016” – valoare 500.000 lei, fără TVA. Tot potrivit portalului Primăriei Constanța, urmare a selecției de oferte privind acordarea de finanțare nerambursabilă pentru organizarea evenimentului „Ziua Constanței 2016”, a contestației depuse și a hotărârii comisiei de soluționare a contestațiilor, procedura a fost anulată.
 
Informații complete și actualizate despre procesele de insolvență și de faliment din Constanța, puteți citi accesând categoria „Insolvențe firme“.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Cine controlează asociația și care sunt datoriile
Asociaţia Culturală „Mişcarea teatrală pentru educaţia tineretului“ a intrat în faliment!

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii