Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:30 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Comunicat Acțiune rutieră 07-09.01.2022

ro

10 Jan, 2022 09:58 654 Marime text
Nr. 110.220 din 10 ianuarie 2022
 
ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR RUTIERI ÎN WEEKEND, PESTE 60 DE PERMISE REŢINUTE
 
În perioada 7 – 9 ianuarie 2022, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi au acţionat, pe raza judeţului Iaşi, pentru creşterea gradului de siguranţă al participanţilor la traficul rutier şi prevenirea accidentelor rutiere.
 
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 392 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 194.735 de lei, dintre care 192 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice, 7 pentru depăşiri neregulamentare şi 193 pentru alte abateri.
 
De asemenea, au fost retrase 8 certificate de înmatriculare şi au fost reţinute 64 de premise de conducere, dintre care 50 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice, 7 pentru depăşiri neregulamentare şi 7 pentru alte abateri.
 
Polițiștii rutieri le recomandă conducătorilor auto să circule cu viteză adaptată permanent condițiilor meteo-rutiere şi să adopte o manieră preventivă de condus.
Nu consumați alcool dacă intenționați să urcați la volan şi nu conduceți dacă simțiți că sunteți obosiţi! Nu folosiți telefonul sau alte dispozitive mobile în timp ce conduceți.
De asemenea, reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.
În condiţiile unui trafic aglomerat, este important să nu uitați de politeţea rutieră, să nu blocați intersecţiile și să nu vă angajați în depăşirea coloanelor de autovehicule.
Pietonilor li se recomandă să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să traverseze drumurile doar prin locurile special amenajate, după o asigurare temeinică.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii