Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:04 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vizita de rămas bun a ambasadorului Republicii Libaneze la Bucureşti

ro

20 Mar, 2013 19:00 549 Marime text
Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, l-a primit în audienţă astăzi, 20 martie 2013, pe Mohammed El Dib, Ambasadorul Republicii Libaneze la Bucureşti, cu ocazia încheierii misiunii sale în România.
Şeful diplomaţiei române a apreciat activitatea ambasadorului libanez în perioada mandatului său la Bucureşti. Astfel, ministrul  Titus Corlăţean a evidenţiat rolul activ al ambasadorului libanez în intensificarea dialogului politic bilateral la nivel înalt, precum şi în încurajarea cooperării între oamenii de afaceri români şi libanezi.
Ministrul Titus Corlăţean a condamnat atacul executat de aviaţia siriană asupra teritoriului Republicii Libaneze la 18 martie 2013 şi şi-a manifestat îngrijorarea privind impactul regional al crizei siriene. Şeful diplomaţiei române a exprimat aprecierea pentru rolul jucat de Liban în asigurarea stabilităţii regionale şi a transmis mulţumirile guvernului României pentru sprijinul autorităţilor libaneze în evacuarea cetăţenilor români din Siria.
Ministrul afacerilor externe a comunicat, cu acest prilej, decizia Guvernului României de a oferi, prin intermediul bugetului de asistenţă pentru dezvoltare al MAE, o contribuţie financiară destinată asigurării de asistenţă umanitară refugiaţilor sirieni din Liban.
Întâlnirea a prilejuit reconfirmarea interesului României şi Republicii Libaneze pentru identificarea de noi modalităţi de colaborare în diverse domenii, cu accent pe stimularea schimburilor comerciale bilaterale şi a creşterii investiţiilor. Un eveniment major în acest sens îl reprezintă a doua ediţie a „Forumului de Afaceri România-Liban-Africa”, care urmează să fie organizată în acest an, la Beirut.
La rândul său, ambasadorul Republicii Libaneze şi-a exprimat satisfacţia pentru stadiul bun al relaţiilor bilaterale dintre cele două ţări, fiind încredinţat că acesta se va menţine şi consolida şi pe viitor. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii