Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:00 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea ministrului Andrei Marga cu omologul olandez, Uri Rosenthal

ro

22 May, 2012 17:04 866 Marime text

Comunicat de presă

Întrevederea ministrului Andrei Marga cu omologul olandez, Uri Rosenthal

În marja Summit-ului NATO de la Chicago, ministrul afacerilor externe, Andrei Marga, a avut o întâlnire cu omologul olandez, Uri Rosenthal. Întrevederea  reprezintă o continuare a dialogului dintre şefii celor două diplomaţii, care a debutat cu ocazia Consiliului pentru Afaceri Externe din 14 mai 2012.

Cei doi miniştri au abordat stadiul şi perspectivele relaţiilor bilaterale dintre România şi Olanda, precum şi modalităţile concrete de îmbunătăţire a cooperării la nivel bilateral şi european. Cei doi oficiali au evidenţiat excelenţa relaţiilor economice între cele două ţări şi dinamica pozitivă a acestora pe parcursul ultimilor ani.

Ministrul român de externe a reiterat obiectivele României privind mecanismul de cooperare şi verificare. De asemenea,  a prezentat obiectivul de aderare la spaţiul Schengen la Consiliul JAI din luna septembrie 2012 şi a exprimat necesitatea consolidării cooperării  dintre cele două ţări, inclusiv sub forma unui dialog politic intensificat. Cei doi demnitari au convenit realizarea de vizite reciproce. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii