Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:41 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat KMG International - Change for Good 5 februarie 2015

ro

05 Feb, 2015 15:16 1376 Marime text
KMG Internaţional, parte a companiei naţionale de petrol şi gaze din Kazakhstan – KazMunayGas, va continuă în perioada următoare implementarea programului “Change for good”, destinat consolidării şi dezvoltării activităţilor şi operaţiunilor Rompetrol din România dar şi din restul ţărilor în care este prezent. 
 
Realizat în accord cu strategia KazMunayGas şi a fondului naţional suveran al statului Kazakhstan - Samruk-Kazyna, acesta vizează până în 2018 o eficientizare şi o îmbunătăţirea a întregului flux de operaţiuni specifice activităţilor de rafinare - petrochimie, trading - aprovizionare cu materie prima, retail - marketing, upstream - servicii industriale. De asemenea, programul va urmări şi o reducere a cheltuielilor operaţionale şi o creştere a profitabilităţii, efectul economic vizat fiind de aproximativ 130 milioane USD până în 2018 (30 milioane USD în 2015).
 
“Realizarea programului “Change for good” va permite atingerea unui nou nivel de dezvoltare a KMG Internaţional şi o consolidare a poziţiei deţinute de compania naţională KazMunayGas pe plan internaţional”, declara Zhanat Tussupbekov, directorul general al KMG Internaţional.
 
Recent, o delegaţie a companiei naţionale de petrol şi gaze din Kazkhstan – KazMunayGas şi a fondului naţional suveran Samruk-Kazyna a vizitat principalele active de producţie ale KMG Internaţional din România, iar cu această ocazie au analizat şi experienţă acumulată de companie în dezvoltarea şi implementarea programului “Change for good”. 
 
“Rompetrol are o poveste de spus, iar rezultatele de până acum a acestui program ne inspiră şi ne determina să analizăm şi să folosim această experienţă, eventual într-un cadru mai larg de aplicare - nu numai în compania în sine, ci la un nivel de grup", declara Adamas Ilkevicius, Chief Transformation Officer în cadrul Samruk-Kazyna.
 
Fondului naţional suveran Samruk-Kazyna a lansat în luna septembrie 2014 un amplu program de transformare a activităţilor şi operaţiunilor desfăşurate de cele 300 de companii, inclusiv KazMunayGas, acesta vizând trei obiective majore – creşterea valorii activelor existente, optimizarea portofoliului şi perfecţionarea managementului corporativ. Aceste obiective susţin strategia adoptată la nivel naţional - Kazakhstan-2050, ce urmăreşte poziţionarea Kazakhstan-ului între primele 30 cele mai dezvoltate ţări din lume.
 
În cursului anului trecut, programul a fost iniţiat şi în alte trei mari companii din portofoliul fondului Samruk-Kazyna – compania naţională de cai ferate Kazakhstan Temir Zholy, compania naţională de servicii poştale Kazpost şi compania naţională de petrol şi gaze KazMunayGas. KMG Internaţional este prima subsidiară a KazMunayGas care a demarat în 2014 programul de transformare a business-ului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii