Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:23 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Turism „prietenos cu mediul” la Constanța

ro

24 Mar, 2014 19:24 3455 Marime text
În data de 20 martie, Universitatea „Ovidius” din Constanța fost gazda unui semniar privind dezvoltarea turismului durabil și „prietenos cu mediul” în România și, în special, în Constanța.
Seminarul s-a adresat în primul rând studenților de la Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole – Specializarea Geografia Turismului, ca viitori operatori în domeniul turismului în zona litoralului românesc, dar și tuturor celor interesați de domeniu, autorităților locale, cât și operatorilor de turism.
În cadrul evenimentului a fost explicat conceptul de „turism durabil” și a fost evidențiată importanța unui mediu curat și sănătos pentru turiști.
Obiectivul global al proiectului este reprezentat de crearea și gestionarea unei reţele turistice durabile cooperative și autonome în regiunea Mării Negre, care să includă furnizori de date și informații, factori de decizie, autorități și operatori din turism.
Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului „Crearea unei Rețele pentru Dezvoltarea unui Turism Durabil în Bulgaria, România, Ucraina, Moldova și Georgia“ (BS - TOURISM NET) și finanțat prin Programul Operațional Comun „BLACK SEA BASIN 2007-2013“. Conform organizatorilor, auditoriul s-a arătat interesat de promovarea regiunii Mării Negre ca destinație turistică unitară, prin crearea unor pachete de oferte transfrontaliere.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii