Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:35 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Militarii de la Flotila Fluvială „Mihail Kogălniceanu” continuă seria activităților de instruire pe fluviul Dunărea

ro

12 Apr, 2019 09:42 1490 Marime text
Militarii de la Flotila Fluvială „Mihail Kogălniceanu” continuă seria activităților de instruire pe fluviul Dunărea, prin executarea unui marș de instrucție de la Brăila la Călărași. Monitorul „Lascăr Catargiu” și vedeta blindată „Posada” pleacă luni, 15 aprilie 2019, din locul de dislocare permanentă, în amonte pe Brațul Borcea, spre kilometrul 57, informează Forțele Navale Române.

Prima escala va fi în comuna Borcea, unde localnicii vor putea să viziteze cele două nave militare, în intervalul orar 14.00-16.00, după care marinarii militari fluviali vor naviga în amonte, până în zona Chiciu, Călărași.
         
Miercuri, 17 aprilie 2019, navele vor fi deschise publicului, în intervalul orar 09.00-17.00, pentru a primi vizitatorii călărășeni, printre care și elevii Școlii Gimnaziale nr. 2 „General de Marină Nicolae Dumitrescu Maican”, din satul Tonea, comuna Modelu.
         

„Monitorul 47 și vedeta blindată 179 vor pleca în dimineața zilei de joi, 18 aprilie, spre portul Brăila, activitățile de perfecționare a deprinderilor tinerilor ofițeri privind procedurile standard de operare a sistemelor și echipamentelor de la bord continuând pe toată durata marșului. Totodată, echipajele vor actualiza baza de date din zona fluvială de responsabilitate, pentru a fi în măsură să-și îndeplinească misiunile în cele mai bune condiții si cu rezultate deosebite” - au transmis reprezentanții Forțelor Navale Române.

 Flotila Fluvială Româna este o capabilitate unică în cadrul forțelor navale ale NATO, având ca misiune principală asigurarea securității căilor de comunicații fluviale pe sectorul românesc al Dunării, în zona Deltei, precum și în nordul litoralului dobrogean al Mării Negre.
 
Sursa foto cu rol ilustrativ: ZIUA de Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii