Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:49 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MApN Militari români, francezi și luxemburghezi la un exercițiu de instruire în comun în Centrul de Instruire Babadag

ro

22 Sep, 2023 18:54 938 Marime text
foto cu rol ilustrativ: FB MApNAproximativ 100 militari români, francezi și luxemburghezi au participat, în perioada 17-22 septembrie, la un exercițiu de instruire în comun în Centrul de Instruire Babadag.

Potrivit MApN, astfel, timp de o săptămână, militari ai Batalionului 528 ISR Cercetare „Vlad Țepeș” din Brăila s-au antrenat alături de plutoane de recunoaștere (RECCE) din Franța și Luxemburg, din cadrul Grupului de Luptă NATO din România, coordonat de Franța. Toate unitățile au participat la secvențe tactice, exerciții de tragere și activități sportive ce au avut ca scop creșterea interoperabilității și schimbul de proceduri de recunoaștere în mediu aliat.

„Activitățile de instruire în comun s-au finalizat cu semnarea, de comandantul Grupului de Luptă NATO în România și de cel al Batalionului 528 ISR, a unui certificat de parteneriat.

Parteneriatul este primul de acest tip de la începutul misiunii Eagle în țara noastră și va asigura o relaționare de durată între plutoanele de recunoaștere RECCE ale Grupului de Luptă NATO în România și Batalionul 528 ISR“ - au mai precizat reprezentanții MApN.

Citește și: 

Eroii nu mor niciodată!Au trecut zece ani de la moartea a doi militari din Forţele Navale căzuţi în Afganistan. Unul era din judeţul Constanţa
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii