Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:55 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Forțele Navale Române Marinarii militari români, la Exercițiul multinațional „Breeze 23”

ro

13 Oct, 2023 14:34 702 Marime text


 Forțele Navale Române, cu dragorul maritim 30 „Sublocotenent Alexandru Axente” și ofițeri de stat major, participă, în perioada 13-22 octombrie, la Exercițiul multinațional „Breeze 23”, organizat de Forțele Navale ale Bulgariei, în portul Varna, în apele teritoriale ale Bulgariei și în apele internaționale ale Mării Negre.

Alături de Forțele Navale Române, la „Breeze 23” participă și capabilități navale și aeriene din Albania, Belgia, Bulgaria, Franța, Georgia, Grecia, Italia, Lituania, Polonia, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Statele Unite ale Americii și Turcia, în vederea dezvoltării relațiilor multinaționale între statele partenere, au transmis reprezentanții Forțelor Navale Române. 

Exercițiul multinațional organizat de Forțele Navale ale Bulgariei are ca obiectiv principal creșterea nivelului interoperabilității tactice, prin aplicarea procedurilor operaționale pentru situații de criză și pentru combaterea amenințărilor de securitate. Totodată, „Breeze 23” cuprinde secvențe de antrenament adaptate la actualele provocări geostrategice, pentru care prevede reacția imediată a unei forțe multinaționale regionale în toate mediile de luptă.

Prin participarea marinarilor militari români la Exercițiul multinațional „Breeze 23”, Forțele Navale Române contribuie semnificativ la consolidarea capacității de apărare a flancului estic al NATO și la îmbunătățirea securității în regiunea Mării Negre, a mai punctat sursa citată. 



Citește și:

Fregata „Regina Maria” a finalizat, cu succes, cea de-a doua etapă a Operației „Sea Guardian” 23

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii