Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:52 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La mănăstirea Saon, judeţul Tulcea Rugăciuni la moaşte nerecunoscute de Patriarhie

ro

20 Oct, 2012 12:12 3482 Marime text

Într-o ţară în care există cultul moaştelor, nu este de mirare că apar şi lăcaşuri care profită de naivitatea oamenilor. Avem cel puţin 2600 de relicve, câte mănăstiri şi biserici sunt în toată ţara, şi la 27 dintre ele credincioşii merg în pelerinaj.

Unele sunt adevarate, altele nu, aşa cum se întâmplă la o mănăstire din Tulcea. Acolo, oamenii se roagă la nişte rămăşite umane despre care măicuţele susţin că ar fi sfinte, dar pe care Patriarhia nu le recunoaşte.

Mănăstirea Saon este situată în inima judeţului Tulcea. Localnicii şi pelerinii vin aici pentru a se ruga la o casetă aurită în care, spun măicuţele, ar fi rămăşite sfinte. În două dintre recipiente sunt câteva aşchii, care sunt etichetate ca fiind resturi ale Sfinţilor Necunoscuţi de la Aiud.

Patriarhia Bisericii ortodoxe române nu recunoaşte sfinţenia acestor moaşte şi vorbeşte despre un abuz făcut de acest lăcaş.

Dar oamenii locului le cinstesc şi se închină la ele.

După ce superiorii maicuţelor au aflat povestea, racla cu moaştele sfinţilor necunoscuţi de la Aiud a dispărut din sala destinată credincioşilor de rând.

Episcopia din Tulcea, de care aparţine mănăstirea Saon, nu este la primul scandal de acest gen. În urmă cu trei ani, s-a descoperit că la mănăstirea Celic Dere, tot din judeţul Tulcea, pelerinii s-au rugat ani buni la nişte oase de porci şi oi, în loc de moaştele sfinţilor Epictet şi Astion.

Sursa: stirileprotv.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii