Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:30 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se cere insolvența mănăstirii Codru, din Episcopia Tulcii! S-a fixat primul termen în apel

ro

23 Jan, 2024 17:00 933 Marime text

 
  • Dosarul se află pe rolul Curții de Apel Constanța!
  • Oricare va fi decizia curții, aceasta va fi definitivă!
 
Curtea de Apel Constanța a fixat primul termen de judecată în dosarul în care Alldachservice Sandru SRL, din Câmpia Turzii, județul Cluj, cere intrarea în insolvență a mănăstirii Codru, din Episcopia Tulcii!
 
Conform portalului instanțelor de judecată, cauza - 964/88/2023 - se va afla în atenția magistraților de la Curtea de Apel Constanța pe data de 6 martie 2024.
 
Oricare va fi decizia curții de apel, aceasta va fi definitivă!
 
Amintim că solicitarea Alldachservice Sandru a fost soluționată în primă instanță de Tribunalul Tulcea, aproape de finele anului trecut, prin respingerea acțiunii ca inadmisibilă.
 
În motivarea cererii, potrivit rejust.ro, Alldachservice Sandru SRL a arătat că, printr-o sentință civilă, Mănăstirea Codru „a fost obligată la plata sumei de 37.311,46 lei, a sumei de 11.949,36 lei cu titlu de penalităţi calculate până la data de 12.09.2011, plus penalităţi de întârziere în cuantum de 1%/zi de întârziere până la achitarea integrală a debitului, precum şi cheltuielile de judecată în sumă de 4.389 lei“.
 
Alldachservice Sandru SRL a mai menţionat că debitul total datorat de către Mănăstirea Codru la data prezentei ar fi de „1.664.738,80 lei, dar până în prezent nu s-a putut recupera de la debitoare nicio sumă de bani, aceasta de bunăvoie nu a achitat nimic, nesocotind astfel o hotărâre judecătorească definitivă“.
 
Amintim că în noiembrie 2022, Episcopia Tulcii a postat pe Facebook un c𝐨𝐦𝐮𝐧𝐢𝐜𝐚𝐭 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐞𝐬ă „referitor la situația conflictuală dintre societatea Alldachservice Sandru SRL cu sediul în Câmpia Turzii și Mănăstirea Codru din comuna Baia, Protopopiatul Babadag, județul Tulcea“.
 
Conform postării, Episcopia Tulcii a făcut următoarele pecizări:
 

„Între părți s-au derulat relații contractuale având ca obiect confecționarea și montarea solzilor de tablă pe turle. Referitor la executarea contractului/efectuarea lucrărilor/ plata contravalorii lucrărilor, problema este de natură litigioasă determinată de o pretenție exagerată, imorală din partea constructorului/creditor, urmare a introducerii în contract a unei clauze adiționale ,,abuzive”, în sens contractual, comercial.
 
Litigiul se află pe rolul instanțelor judecătorești, singura autoritate cu atribuții de soluționare a conflictelor de orice natură dintre părțile litigante, astfel că Episcopia Tulcii nu poate interveni în acest sens.
 
Episcopia Tulcii își însușește punctul de vedere al ctitorului mănăstirii, dar și al raportului de expertiză tehnică  efectuat în cadrul dosarului civil nr.621/179/2012 –Judecătoria Babadag care arată clar faptul că pentru a acoperi un metru pătrat de turlă este necesară o suprafață de 1,17 mp de tablă, ce urmează a fi pusă în operă și nicidecum 2,76 mp de tablă așa după cum este precizat în anexa la contract.  Biroul de presă al Episcopiei Tulcii“.
 

Mai multe despre acest subiect pot fi citite accesând link-ul de mai jos
 
Totul se va decide la Constanța
O firmă din Cluj cere insolvența mănăstirii Codru, din Episcopia Tulcii! Cum se apără sfinții părinți! (DOCUMENT)

 
 
Potrivit Termene.ro, SC Alldachservice Sandru SRL a fost fondată în februarie 1999, se ocupă de alte lucrări de instalații pentru construcții, are sediul pe strada Traian, din Câmpia Turzii, județ Cluj, iar ca asociat unic și administrator este Șandru Dumitru.     
 
Acesta mai apare în Dach San SRL, din Cluj. 
 
Conform Termene.ro, pentru anul 2015, Alldachservice Sandru SRL a raportat o cifră de afaceri netă de 49.350 de lei, iar pentru 2021 firma a declarat o pierdere netă de 3.248 de lei. 
 
Sursă documentare: portal instanțe de judecată și rejust.ro
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise
 
Citește și:
 
Se cere insolvența SNH Gold Imperial SRL, controlată de Stere Halep, tatăl Simonei Halep
 
Tribunalul Tulcea, termen nou în dosarul Alcovin SRL, care deține celebra Cramă Măcin, furnizor al Casei Regale a României!

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii