Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:54 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iohannis a promulgat legea prin care piața spațiilor publicitare TV este reglementată

ro

30 Jun, 2015 18:56 1255 Marime text
 
Președintele Klaus Iohannis a promulgat astăzi legea privind aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.25/ 2013 pentru modificarea și completarea Legii audiovizualului nr. 504 /2002, piața spațiilor publicitare TV fiind reglementată prin acest act normativ, care a fost reexaminat la cererea fostului președinte Traian Băsescu, informează Agerpres.

Băsescu preciza în cererea de reexaminare „că nu se justifică dispoziții (n.r. din ordonanță) de natură să îngrădească libertatea radiodifuzorilor de a vinde așa cum doresc propriul spațiu publicitar". El a atras atenția că "textul e o ingerință nejustificată în activitatea comercială a radiodifuzorilor" și că "într-o societate democratică nu este de dorit monopolul televiziunilor mari asupra prețurilor în materie de publicitate".

Senatul, în calitate de Cameră decizională, a decis să accepte cererea de reexaminare și a adoptat unele amendamente care prevăd că achiziționarea de spațiu publicitar televizat de către beneficiar se poate face fie direct de la radiodifuzor, fie printr-un intermediar.

De asemenea, senatorii au stabilit că, în cazul în care achiziționarea spațiului publicitar televizat se face printr-un intermediar, contractele vor fi tripartite la cererea oricăreia dintre părți. Radiodifuzorul va emite către beneficiarul publicității televizate sau, după caz, către intermediar facturi aferente achiziționării de spațiu publicitar televizat în care va fi evidențiat orice rabat sau avantaj tarifar, indiferent de natura acestuia, acordat de către radiodifuzor, conform contractului.

Potrivit formei adoptate de Senat, în cazul contractelor tripartite, intermediarul va emite facturi aferente serviciilor de intermediere corespunzătoare prevederilor contractului. Intermediarii nu pot primi altă plată sau contraprestație decât cea pentru remunerarea serviciilor prestate și nici vreun avantaj material, indiferent de natura acestuia, din partea radiodifuzorului.




Sursa: Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii