Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:33 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi inspectori școlari constănțeni, școliți de Institutul European din România

ro

17 Aug, 2012 23:14 1111 Marime text

În perioada 20-21 iulie 2012, la București, Institutul European din România, în parteneriat cu Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, a organizat un program de fomare profesională pentru cadrele didactice în domeniul afacerilor europene, proiect finanțat de Comisia Europeană prin Reprezentanța Comisiei Europene în România.

Programul de formare a vizat selecția riguroasă de cadre didactice ce își desfășoară activitatea la nivel primar, gimnazial și liceal din toată țara. Județul Constanța a fost reprezentat la acest program de formare de 2 inspectori școlari, prof. Doinița Sîrbu și prof. Claudia Portase.

Programul de fomare, coordonat de Cornelia Predoiu, a abordat o serie de module centrate pe următoarele tematici europene: istoricul instituțiilor europene, principalele politici europene, strategia EU 2020, oportunități de programe educaționale europene și Spațiul Profesorului. În cadrul programului accentul a fost pus pe partea interactivă a sesiunilor de formare: discuții asupra modalităților de abordare a subiectelor pe tematici europene în funcție de particularitățile de vârstă, metodele moderne de predare, interesul elevilor față de politicile Uniunii Europene. Unul dintre obiectivele programului este crearea unei comunități de practică on-line, care să aducă un sprijin pentru cadrele didactice ce doresc să abordeze subiecte pe tematici europene. Pentru o mai bună înțelegere a drepturilor și obligațiilor ce ne revin ca stat membru al Uniunii Europene trebuie să cunoaștem dinamica acesteia, să înțelegem mecanismele de funcționare a institutuțiilor europene, să beneficiem de oportunitățile oferite nouă ca cetățeni europeni.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii