Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:40 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Expediție în Marea Neagră! Contract important atribuit de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Marină Grigore Antipa

ro

08 Sep, 2022 00:00 1482 Marime text

 
  • Este vorba despre o expediție pe mare în zona de larg a platformei continentale românești în vederea obținerii de date și informații.
 
Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Marină Grigore Antipa a atribuit un contract în urma unei licitații publice pentru organizarea de deplasări cu nava pe mare în zona de larg a platformei continentale românești.
 
Descrierea succintă             
 
Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Marină Grigore Antipa I.N.C.D.M. „Grigore Antipa” doreşte organizarea unei expediții pe mare în zona de larg a platformei continentale românești în vederea obținerii de date și informații necesare atingerii rezultatelor preconizate pentru activitate (10  zile în perioda august-septembrie 2022).
 
Valoaea contractului este de 366.000 de lei.  
 
Expediția în Marea Neagră se va organiza în perioda august-septembrie a anului 2022.
 
Aceasta este programată să dureze 10 zile, în apele teritoriale și zona economică exclusivă a României.
 
Nava de cercetare va efectua o expediție cu punct de îmbarcare/debarcare portul Constanţa (România).
 
Expediția se va desfășura doar în apele României, oprindu-se în 23 de stații de prelevare probe.
 
INCD GeoEcoMar
 
Contractul a fost câștigat de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Geologie și Geoecologie Marină – Geoecomar.
 
Potrivit Confidas.ro, INCD GeoEcoMar – cu șapte contracte de achiziții publice în valoare totală de 2.602.462,02 lei, are sediul social în Bucureşti, Sectorul 2, a fost fondată în 1997 și se ocupă de cercetare-dezvoltare în alte ştiinţe naturale şi inginerie.  
 
Printre autoritățile contractante se află Administrația Bazinală de Apă Buzău Ialomița, Exxonmobil Exploration And Production Romania Limited Nassau (Bahamas) Sucursala București, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Marină „Grigore Antipa“ și Ministerul Mediului.
 
Pentru anul trecut, cu 140 de salariați, INCD GeoEcoMar a declarat o cifră de afaceri de 50.255.823 de lei, cheltuieli de 50.891.406 de lei și un profit net de 1.093.830 de lei.
 
Administratorii INCD GeoEcoMar sunt Dragoş Ionuţ Bănescu, Laurenţiu Lucian Petrescu și Viorel Vulturescu.
 
Adrian Stănică este director general și presedinte al Consiliuui de Administrație.
 
Tot potrivit Confidas.ro, Vulturescu Viorel și Petrescu Laurenţiu Lucian sunt administratori ai Institutului National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pamantului INCDFP RA 
 
Vasiliu Dan Lucian este director al Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Geologie și Geoecologie Marină Geoecomar Bucuresti - Sucursala Constanța.
 
Despre GeoEcoMar
 
Potrivit geoecomar.ro, GeoEcoMar are o bogată activitate internațională prin intermediul Programelor de finanțare ale Comisiei Europene, în colaborare cu instituții și universități europene partenere din Franța, Italia și Portugalia. Institutul participă, de asemenea, la proiecte de cercetare științifică comune cu parteneri din Elveția, Ucraina, China și Canada.
 
GeoEcoMar a furnizat și furnizează servicii de specialitate și consultanță agenților economici din țară și din străinătate, dintre care amintim OMV-PETROM, EXXON Mobil, Sterling, Black Sea Oil and Gas, CNE, MAREXIN Bv, DHV, dar și agenții de finanțare precum JICA (Japonia) și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare – cursele EMBLAS la Marea Neagră, conform sursei mai sus citate.
 
Despre Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Marină Grigore Antipa
 
Potrivit rmri.ro, în anul 1999, sub autoritatea Ministerului Mediului şi Gospodăririi Apelor, a fost înfiinţat Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Marină “Grigore Antipa”, prin reorganizarea Institutului Român de Cercetări Marine.
 
În scopul recunoaşterii tradiţiei centenare şi a continuităţii oceanologiei naţionale, institutul este denumit după Profesorul Grigore Antipa (1867 - 1944), fondatorul şcolii româeşti de ecologie marină.
 
Institutul şi-a început activitatea de cercetare cu următoarele laboratoare :
 
 hidrologie şi poluare marină
 ecologie marină
 ihtiologie
 tehnica pescuitului
 geologie marină
 tehnologie marină
 
Domeniile principale de activitate vizează următoarele aspecte :
 
sedimentologie şi morfodinamică litorală
hidrologie şi fizică marină
biologie şi microbiologie marină
chimie şi biochimie marină
ecologie şi radiobiologie marină
ecologie aplicativă şi acvacultură
poluare marină
gestionarea resurselor pescăreşti
inginerie şi tehnologie marină
protecţia şi ameliorarea ecologică a lacurilor litorale
 
În anul 2009 este înfiinţat I.N.C.D.P.M. Bucureşti, prin comasarea prin fuziune a trei institute: I.C.I.M. Bucureşti, I.N.C.D.M. “Grigore Antipa” Constanța si I.N.C.D. “Delta Dunării” Tulcea.
 
În anul 2010 I.N.C.D.M. “Grigore Antipa” Constanţa capătă statutul de subunitate cu personalitate juridică.
 
În anul 2013 I.N.C.D.M. “Grigore Antipa” Constanţa este trecut sub coordonarea Ministerului Educaţiei Naţionale.
 
În anul 2015, prin HG nr. 253, I.N.C.D.M. “Grigore Antipa” Constanţa redevine institut de sine stătător sub coordonarea Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Transguard Security va asigura paza la Protecția Copilului din Constanța
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii