Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:38 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curtea Constituțională tranșează conflictul din CSM Judecătorii Danilet și Ghica au fost revocați ilegal

ro

04 Apr, 2013 21:28 1549 Marime text
Curtea Constituțională i-a dat dreptate lui Cristian Dănileț. El rămâne în Consiliul Național al Magistraturii. ”Ar trebui să consult instanțele pentru orice decizie pe care o iau, de frica de a nu fi revocat. Atunci CSM s-ar transforma într-un sindicat și nu el ar guverna Justiția”, a spus Danileț.
Textul în baza căruia au fost revocați din CSM judecătorii Alina Ghica și Cristi Danilet - art. 55 alineatul 4 și alineatul 9, din Legea 317/ 2004  - a fost declarat neconstituțional de către Curtea Constituțională a României, în urma acțiunii formulate de judecătorul Danileț. În termen de 45 de zile de la motivarea deciziei CCR, Legea 317/2004 urmează să fie pus în concordanță cu verdictul CCR. Până atunci aplicarea articolului declarat neconstituțional este suspendată.
Reamintim faptul că cei doi judecători au fost revocați din CSM, ca urmare a îndemnului lansat de Asociația Magistraților din România (AMR), al cărei președinte onorific este judecătoarea Viorica Costiniu, și la inițiativa Uniunii Naționale a Judecătorilor din România (UNJR). A fost un întreg scandal pentru discutarea revocării judecătorilor Alina Ghica și Cristi Danileț.



Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii