Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:06 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Rețelele de socializare, tot mai accesate

ro

12 Jun, 2014 20:57 1840 Marime text
Românii sunt tot mai dependenți de comunicarea virtuală. Potrivit unui studiu publicat recent, aproape jumătate dintre angajații firmelor din țara noastră socializează pe Facebook, în timpul programului.

Din această cauză, tot mai multe companii blochează accesul angajaților la aceste site-uri, crezând că în acest fel le vor eficientiza procesul de lucru.

În ultimii zece ani platformele de socializare au cunoscut o dezvoltare rapidă și au oferit posibilitatea utilizatorilor să intre rapid în contact cu persoane aflate oriunde pe mapamond. Nevoia oamenilor de a comunica s-a transformat rapid într-o dependență, asfel încât aceştia au ajunns să acceseze site-urile de socializare acasă, pe stradă sau la locul de muncă.

„A socializa presupune în primul rând să împărtășești atașamente și afecțiuni cu cel din fața ta. Iar în momentul în care acest aspect al socializării se realizează fără a avea interacțiune umană, e clar că undeva există o deficiență. De altfel și persoanele care folosesc în exces rețelele de socializare sunt diagnosticate deja cu anumite tendințe spre emotivitate crescută și timiditate”, ne-a declarat Cristina Gemânaru, psiholog.

Potrivit unui studiu, 64 % dintre angajați utilizează site-uri care nu le sunt utile în procesul de lucru. În timp ce unii salariaţi preferă să socializeze în timpul programului, alții citesc ziare online, fac cumpărături sau accesează site-uri de matrimoniale.

„E clar: stau pe facebook și pe google, mai tot timpul”, ne-a transmis un tânăr.

„Unde mă trimite google, acolo mă duc, dar în timpul programului nu intru pe internet. Când sunt la serviciu, mă concetrez doar asupra a ceea ce am de făcut la muncă”, ne-a spus o altă persoană.

Pentru a limita accesul angajaților la rețelele de socializare, angajatorii blochează accesul anumitor site-uri de la computerele companiei, folosind pentru comunicarea departamentală doar metodele clasice. În foarte multe cazuri, angajații încalcă regula, alegând să utilizeze telefoanele mobile, pentru a păstra fluența în comunicare, pe platformele de socializare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii