Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:13 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Localitățile din județul Constanța sunt arondate centrelor de vaccinare? Unde se pot imuniza cetățenii eligibili etapei a II-a

ro

16 Jan, 2021 00:00 2176 Marime text
  • Prin intermediul unei rețele de socializare, un edil din Constanța a publicat o scrisoare transmisă de un centru de vaccinare
  •  Acolo era menționat faptul că la centru sunt arondate mai multe UAT-uri din județul Constanța
  • Arondările sunt orientative, constănțenii putând să opteze pentru vaccinare la orice centru funcțional
  • DSP Constanța a precizat că programarea la vaccinare se poate face oriunde în județ
 
Primarul localității Crucea, Iulian Tudorache, a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj, prin care vine în sprijinul locuitorilor din localitate care se încadrează în etapa a II-a de vaccinare împotriva SARS-CoV-2.
 
Atașat postării se află o informare primită de la Spitalul Orășenesc Hârșova, prin care sunt anunțați că localitatea Crucea, cât și alte localități din zonă se pot programa la vaccinare la centrul de la unitatea medicală menționată. Conform autorităților locale, nu a existat o arondare pentru fiecare localitate către un centru de vaccinare.
 
Totodată, Direcția pentru Sănătate Publică Constanța a oferit un punct de vedere oficial cu privire la exitența acestei scrisori transmise de către Spitalul Orășenesc Hârșova. „Listele cu localitățile arondate centrelor de vaccinare sunt orientative. Orice locuitor din județ se poate vaccina în orice centru disponibil. Arondarile au fost stabilite astfel încât să fie acoperit întreg teritoriul județului. De asemenea, s-a luat în calcul proximitatea spațială față de fiecare centru, astfel, locuitorii având posibilitatea să se vaccineze cât mai aproape de domiciliu”, a declarat Tudorel Ene, purtător de cuvânt al DSP Constanța.
 
Începând cu data de 15 ianuarie 2021, odată cu debutul etapei a II-a de vaccinare anti-covid-19, în județul Constanța au fost deschise 8 centre de vaccinare, dintre care trei doar în municipiul Constanța. Restul centrelor urmează a fi deschise etapizat odată ce sunt avizate și există personal la acestea.
 
De altfel, conform Cristinei Schipor, directorul Direcției de Sănătate Publică, aceasta a declarat în fața Căminului de Bătrâni din municipiul Constanța, că cei din localitățile din județ se pot programa la orice centru de vaccinare le este facil.

 
Cele 8 centre de vaccinare sunt:
 
1. Spitalul Militar de Urgență "Al. Gafencu" - Sistem Militar Modular de Izolare și Tratament – Incinta stadion Portul - 3 centre de vaccinare
2. Spitalul Municipal din Medgidia - 2 centre de vaccinare
3. Sanatoriul din Mangalia - 1 centru de vaccinare
4. Spitalul din Cernavodă - 1 centru de vaccinare
5. Spitalul Orășenesc Hârșova - 1 centru de vaccinare
 
Spitalul Orășenesc Hârșova a trimis scrisoarea către următoarele primării: Ciobanu, Gârliciu, Ghindărești, Saraiu, Crucea, Vulturu, Pantelimon, Siliștea, Horia, Topalu. De altfel, transportul persoanelor din grupele de risc care nu se pot deplasa până la centre și doresc să fie vaccinate ar trebui făcut cu sprijinul UAT-urilor.
 
„Având în vedere că începe etapa a 2 a de vaccinare in care sunt incluse: populația cu grad de risc respectiv cei peste 65 de ani și cronicii, facem următoarele precizări :
📌      in  comuna Crucea sunt 501 persoane cu vârsta de  peste 65 de ani
📌      comuna Crucea a fost arondată centrului de vaccinare Hârșova .
📌      înscrierea la vaccinare se face prin înregistrarea  pe platforma www.vaccinare-covid.gov.ro , in nume personal sau prin intermediul medicilor de familie.
📌.     Pentru cei ce doresc sa se vaccineze dar nu au la îndemână mijloacele necesare pentru înscriere , in cadrul Primăriei este desemnată domnișoara Valentina Bratu sa ajute persoanele aflate în această situație. 
       Totodată ținem legătura permanentă cu centrul de vaccinare și monitorizam persoanele vaccinate astfel încât să nu existe persoane ce și-au dorit să se vaccineze și nu au făcut-o din diferite motive (nu au știut că se pot vaccina, nu au avut posibilitatea să se înscrie etc.)
     Orice informații doriți,  noi va stam la dispoziție la numerele de telefon 0241874825 sau  0241874703”, a scris edilul din Crucea pe Facebook.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii