Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:51 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Studiu Regrete, probleme la locul de muncă și certuri cu cei apropiați. Ce alte efecte negative au rețelele de socializare

ro

05 Nov, 2021 18:24 1586 Marime text

 
  • Conform unui studiu global publicat vineri de Kaspersky, utilizarea rețelelor de socializare poate duce la certuri cu cei apropiați, probleme la locul de muncă din cauza propriilor postări sau  regrete după exprimarea punctului de vedere în mediul online.
 
Australienii și americanii sunt cei mai predispuși să aibă un limbaj nepotrivit pe rețelele de socializare.
 
11% din totalul celor chestionaţi recunosc faptul că au postat pe reţelele de socializare când erau sub influenţa băuturilor alcoolice
 
3% dintre utilizatorii reţelelor sociale spun că au avut probleme la locul de muncă din cauza propriilor postări și 16% dintre utilizatori s-au certat cu cineva apropiat din cauza comentariilor pe care le-au distribuit în mediul online, relevă rezultatele unui studiu global, publicat vineri de Kaspersky, citat de Agerpres.
 
Aproape unul din trei tineri regretă că și-au exprimat emoțiile pe rețelele de socializare.
 
La nivel mondial, 22% dintre cei care şi-au exprimat un punct de vedere emoţional pe reţelele de socializare au ajuns să îl regrete mai târziu, iar acest procent creşte la aproape unul din trei (29%) pentru persoanele cu vârste cuprinse între 18 şi 34 de ani.

Studiul arată că 12% dintre respondenţi susţin că şi-au exprimat un punct de vedere politic pe care l-au regretat ulterior.
 
Potrivit sursei citate, mai mult de jumătate dintre utilizatorii reţelelor sociale (56%) din întreaga lume sunt activi de peste un deceniu.

Pe lângă potenţialul de a jigni sau de a stârni controverse, postările distribuite online pot compromite şi identitatea şi securitatea online ale utilizatorilor. Am postat online ceva care prezintă locul în care ne aflăm sau dacă suntem în vacanţă? Am postat un nume de familie care ar putea fi folosit împotriva unui utilizator într-un furt de identitate? Este foarte important să ne gândim la ceea ce postăm, astfel încât să ne putem bucura de reţelele sociale la maximum şi în siguranţă, se precizează în cercetarea de specialitate.

 
Majoritatea oamenilor spun că iau în considerare implicaţiile asupra familiei lor (58%) şi prietenilor (55%) înainte de a împărtăşi ceva pe reţelele sociale.Totuși , patru din zece utilizatori nu iau în calcul consecințele postărilor lor asupra agajatorilor.

Cercetarea a fost realizată de Opinium Research în perioada 18 - 31 mai 2021 pe un eşantion de 15.682 de adulţi din 25 de ţări, inclusiv Marea Britanie, Franţa, Italia, Germania, Spania, Danemarca, Olanda, Chile, Mexic, Argentina, Brazilia, Columbia, Peru, Japonia , Rusia, Turcia, SUA, Cehia, Ungaria, Africa de Sud, Austria, Singapore, Vietnam, Australia şi Emiratele Arabe Unite.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii