Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:33 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Tuzla asigură ajutor social pentru doi pensionari

ro

20 Oct, 2016 00:00 2994 Marime text
În comuna Tuzla din judeţul Constanţa, cei care beneficiază de ajutor social sunt pensionarii. Două bătrâne sunt singurii locuitori ai comunei care primesc, lunar, venitul minim garantat. Numărul lor a rămas constant de-a lungul anilor.
 
Conform Legii 416/2001 privind venitul minim garantat, ajutorul social este o sumă plătită în fiecare lună persoanelor singure sau familiilor care se află într-o situaţie de mare dificultate: cei care au pierdut locul de muncă, nu au deloc venituri sau acestea nu sunt suficiente pentru îngrijirea familiei. De asemenea, venitul minim garantat este acordat şi persoanelor fără locuinţă, aflate în situaţie de nevoie, care trăiesc în adăposturi improvizate.
 
„Avem două persoane care beneficiază de ajutor social în evidenţa Primăriei Tuzla. Sunt două bătrânele care nu prestează niciun serviciu în folosul comunităţii având în vedere vârsta înaintată,” a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, Lenuţa Manda, referent al Primăriei în cadrul Serviciului Asistenţă socială. Suma pe care acestea o primesc este destul de mică: „Primesc 140 de lei lunar, pe care îi ridică de la casieria Primăriei,” a adăugat referentul Manda.
 
Având în vedere numărul redus al beneficiarilor prevederilor Legii 416, nu este exclusă varianta ca multe persoane să fie eligibile pentru a obţine acest ajutor social, dar să nu fi depus actele necesare înregistrării lor în evidenţa administraţiei publice locale.

Ce acte sunt necesare pentru a obţine ajutor social? 

Pentru a putea beneficia de ajutor social, este necesar să depuneţi următoarele acte: actele de identitate ale solicitantului şi membrilor familiei (original şi copie), acte de venit, adeverinţă de la Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă, adeverinţă de sănătate, adeverinţă de elev/ student, adeverinţă privind veniturile realizate supuse impozitării eliberată de Administraţia Fiscală şi adeverinţă de la Registrul Agricol.
 
Titularul ajutorului social este obligat să depună, din trei în trei luni, la primăria localităţii în a cărei rază teritorială îşi are domiciliul, o declaraţie pe propria răspundere privind componenţa familiei şi veniturile realizate de membrii acesteia, însoţită de o adeverinţă eliberată de autoritatea competentă cu privire la veniturile realizate şi supuse impozitării.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii