Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se apropie Paştele Primăria comunei Poarta Albă, alături de copii şi de pensionari, în preajma sărbătorilor

ro

02 Apr, 2015 00:00 2619 Marime text
Deşi am întrat în cea de-a doua lună a primăverii, frigul, ploaia şi vremea mohorâtă încă ne dau bătăi de cap. Ba, mai mult, înainte de Paşti, meteorologii anunţă zile cu ploi şi lapoviţă şi temperaturi mai degrabă potrivite lunii noiembrie. Iar asta nu ar fi nimic dacă vremea mohorâtă nu ar pune beţe în roate proiectelor pe care primarii le au în derulare. „Avem multă treabă de făcut, dar, momentan, pot spune că lucrările din cadrul proiectului de reabilitare şi extindere a şcolii merg bine. Trebuie să continuăm şi lucrările la reţeaua de canalizare din Nazarcea şi Poarta Albă Nord - Cartier Via, însă noroaiele ne împiedică să ne facem treaba. Astfel, lucrările se efectuează într-un ritm lent. Mai mult, întârzie şi alte proiecte care sunt legate de acesta, precum cel de extindere a reţelei de gaze pentru întreaga localitate“, a afirmat primarul comunei Poarta Albă, Vasile Delicoti.

Deşi este frig afară şi încă nu am renunţat la paltoane, totuşi, sărbătorile pascale se apropie. Ca în fiecare an, pensionarii din localitate, precum şi toţi elevii de la şcoala generală vor primi câte un pachet, care să le facă o bucurie, de Paşti. „Toţi pensionarii şi toţii elevii de până la clasa a VIII-a vor primi cadouri din partea Primăriei şi a Consiliului Local Poarta Albă. Este vorba despre aproximativ 900 de pensionari şi de circa 800 de elevi. Nu vor fi pachete costisitoare, însă este un gest firesc pe care îl facem an de an“, a declarat gospodarul-şef de la Poarta Albă.

Şi, pentru că primarul localităţii nu este omul care să stea şi să aştepte semne divine ori să îşi pună bazele doar în banii pe care i-ar putea primi de la Guvern sau din resursele proprii de la bugetul local, Vasile Delicoti a declarat că a avut, de curând, o întrevedere cu câţiva afacerişti interesaţi să investească în zonă. „Am avut o întrevedere cu un grup de oameni de afaceri din Turcia, la CCINA. Aceştia s-au arătat interesaţi să facă unele investiţii în judeţul Constanţa. Poate reuşim să le creăm facilităţi pentru a veni şi a-şi dezvolta afacerile la Poarta Albă. Atragerea investitorilor privaţi în comună înseamnă nu doar venituri la bugetul local, ci şi crearea de locuri de muncă pentru localnici“, a explicat gospodarul-şef.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii