Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:13 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zonă unică la Constanţa Psihologul Adrian Gemănaru aleargă 100 de kilometri în Franţa pentru proiectul „Spaţiu senzorial”

ro

15 Sep, 2016 00:00 1785 Marime text
Psihologul Adrian Gemănaru, preşedintele Centrului de Autism „Marea Neagră”, a declarat că a realizat la sediul centrului un „spaţiu senzorial”, cu sprijinul a cinci sponsori, care au fost convinşi să doneze câte zece euro pentru fiecare kilometru dintre cei 100 pe care Gemănaru îi va parcurge la o competiţie internaţională în Franţa. 
 
„Am gândit un nou proiect destinat copiilor cu nevoi speciale din România. «Spaţiu Senzorial» este un concept special inspirat din mediul înconjurător şi realizat din materiale pe care natura le furnizează: nisipul, piatra, lemnul, apa şi florile. Am pretenţia că este o zonă unică în România. După ce, în primăvară, am alergat 84 de kilometri la Maratonul Nisipului de la Mamaia, nu m-am liniştit, şi acum, peste câteva zile, pe 24 septembrie, voi alerga 100 de kilometri în Franţa, la un ultramaraton. Am suferit mult vara asta, am adunat câteva mii de kilometri in antrenamente. Pentru a realiza «Spaţiul Senzorial», am convins cinci sponsori să doneze câte zece euro pentru fiecare kilometru alergat de mine“, a declarat Adrian Gemănaru.

Acesta a arătat ce cuprinde „Spaţiul Senzorial“. „Pe scurt: am vopsit, am dat cu lac, am plantat flori şi am realizat un spaţiu senzorial ce are în componenţă un spaţiu de terapie in nisip, unde să punem în scenă cele mai frumoase poveşti; alee senzorială, cu zece secţiuni - trunchiuri de copac, lână, gazon, marmură, piatră de râu, bambus, fasole, iută, argilă; grădină senzorială pe verticală, cu o mulţime de flori multicolore; fântână senzorială, ce induce linişte şi calm“, a precizat Adrian Gemănaru.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii