Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:22 12 05 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contract ajustat la 3 milioane lei TPF Inginerie SRL va superviza lucrările de dezvoltare a Aeroportului Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța

ro

11 May, 2025 17:00 260 Marime text
Foto: Pixabay
  • Valoarea actualizată a contractului, în urma unei ajustări de preț aplicate conform clauzelor contractuale, este de 3.002.054 lei
 
Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu face un nou pas spre modernizare, după ce compania TPF Inginerie SRL a fost desemnată câștigătoarea contractului de supervizare a lucrărilor de proiectare, execuție și garanție pentru extinderea terminalului, construirea unui nou turn de control și amenajarea unei parcări.
 
Valoarea actualizată a contractului, în urma unei ajustări de preț aplicate conform clauzelor contractuale, este de 3.002.054 lei (RON). Ajustarea a fost efectuată la 7 mai 2025, iar contractul inițial a fost semnat în 2023. Conform legislației, această revizuire a avut loc în baza clauzelor de revizuire prevăzute contractual, referitoare la măsurători, ajustări și actualizări de preț.
 
TPF Inginerie SRL, cu sediul în sectorul 5 al Capitalei, este o companie specializată în servicii de inginerie și consultanță tehnică. Firma este activă pe piață din 2010 și face parte din grupul internațional TPF SA, cu sediul în Belgia. În anul 2023, TPF Inginerie a raportat o cifră de afaceri de aproximativ 70 de milioane de lei, cu un profit net de aproape 6 milioane de lei, având circa 100 de angajați.
 
În spatele conducerii companiei se află o echipă internațională: Castro Fernandes dos Santos Jose Manuel (Portugalia), Constantinescu Marian Ion (România) și Spitaels Thomas Francois (Belgia).
 
Potrivit platformei termene.ro, firma se remarcă printr-un număr de 101 licitații adjudecate și 44 de achiziții directe.
 
Licitația a fost organizată de Aeroportul Mihail Kogălniceanu Constanța, iar operatorii economici interesați au avut posibilitatea de a solicita clarificări până la 18 zile înainte de termenul limită de depunere a ofertelor, cu răspunsuri oferite de autoritatea contractantă în a 11-a zi anterioară termenului limită.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:

Licitația organizată de CN ACN SA Constanța pentru retehnologizarea ecluzei Năvodari, în atenția CNSC. Ce decizii au fost dictate? (DOCUMENT)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii