Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:12 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Finală dramatică Atletul Răzvan Grecu, bronz la Campionatul European, cu record personal (galerie foto)

ro

20 Jul, 2016 00:00 2311 Marime text


Atletul constănţean Răzvan Grecu (CSS1 - CS Farul; antrenor, Daniel Cojocaru) a urcat pe podiumul probei de triplusalt a Campionatului European de juniori 2, care s-a desfăşurat la Tbilisi, în Georgia. Tânărul atlet a cucerit medalia de bronz, cu 15,62 m, ceea ce reprezintă cea mai bună performanţă a lui Răzvan în aer liber la triplusalt. În sezonul de sală, sportivul a realizat un 15,63 m, în iarna acestui an.
La Tbilisi, Răzvan Grecu a luat medalie în ciuda problemelor medicale cu care s-a confruntat, vechii sale probleme cu spatele adăugându-i-se o uşoară entorsă la gleznă, suferită cu trei zile înainte de finală. În plus, misiunea lui Răzvan din ultimul act a fost îngreunată de vântul puternic.  
 

„A fost o finală grea, cu ceva emoţii. Dacă vântul nu bătea foarte puternic, ar fi fost puţin mai lejer şi nu am mai fi avut emoţii până la ultima săritură. Răzvan s-ar fi clasat astfel pe trei fără probleme, poate ar fi putut veni şi pe doi. Prima sa săritură a măsurat 14,84 m, a doua a fost depăşită, a urmat apoi un 14,89 m, iar următoarea, 14,90 m, l-a plasat pe poziţia a treia. La ultima serie, el sărea antepenultimul, iar un elveţian a reuşit 14.99 m înaintea sa cu vreo doi săritori. Răzvan a ajuns astfel pe locul patru, dar ultima sa încercare, 15,62 m, i-a adus bronzul. Acesta fusese obiectivul la Europene, o medalie, dar, după problemele medicale din primăvară, nu mă mai aşteptam, îmi luasem gândul. Răzvan are meritul că a reuşit să treacă puţin peste durere“, a declarat Cristian Cojocaru.


La întrecerea continentală de la Tbilisi, Constanţa a mai fost reprezentată de doi atleţi, Florentin Andrei Cojocaru (CS Farul - LPS Nicolae Rotaru; antrenoare, Eveline Lisenco) şi Alexandru Vişan (LPS Nicolae Rotaru - CS Farul; antrenoare, Carmen Botea). Primul s-a oprit în semifinalele probei de 400 m garduri (realizând timpul de 55,62 s), în vreme ce Vişan, cu 14,19 m, nu a reuşit să treacă de calificări la triplusalt. Cu şase medalii obţinute, două de aur (Georgiana Aniței și Andrea Mikloș), una de argint (Mihai Pâslaru) și trei de bronz (Adrian Garcea, Ioan Sitoianu și Răzvan Grecu), România a ocupat locul şase în clasamentul pe naţiuni.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii