Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:13 08 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De două ori pe podium la Naţionale, la început de an Răzvan Grecu şi Ioana Manoliu merg după medalii la Campionatul Balcanic

ro

08 Feb, 2018 00:00 2018 Marime text
Sofia găzduieşte, sâmbătă, Campionatul Balcanic de sală la atletism rezervat juniorilor 1, iar Constanţa îşi pune toate speranţele în Grecu şi Manoliu
 
Răzvan Grecu (CSS1 - CS Farul; antrenor, Daniel Cojocaru) şi Ioana Manoliu (LPS „Nicolae Rotaru“ - CS Farul; antrenoare, Carmen Botea) au început anul cu câte două medalii la Campionatul Naţional de sală, la triplusalt (seniori şi tineret), respectiv la triplusalt şi lungime (tineret). Atât atletul, cât şi atleta sunt în ultimul an la juniori 1 şi au urcat pe podium la categorii superioare de vârstă. Astfel că şi la Sofia aspiraţiile sunt înalte.
 
„Ţinând cont că, anul trecut, Răzvan a ocupat locul cinci la Campionatul European de juniori 1 în aer liber, sărind în calificările de la triplusalt 16,38 m (record personal), la Sofia ar trebui să câştige fără probleme. El s-a impus la Balcaniada de juniori 1 şi acum doi ani, când era junior 2 primul an, astfel că, acum, în mod normal, ne gândim la aur“, a declarat Daniel Cojocaru. „Obiectivul nostru este clasarea pe unul dintre locurile 1-3. Ioana e în formă, a avut un Campionat Naţional de sală reuşit, cu evoluţii tehnice (elanuri şi praguri foarte bune) şi cu record personal la lungime. Dacă va rămâne la fel de conectată, trebuie să fie bine“, a spus şi Carmen Botea. La Naţionale, Ioana a cucerit argintul la lungime (doborându-şi, cu 6,06 m, vechiul record personal de 6,01 m) şi bronzul la triplusalt, cu 12,53 m.
 

Cu prag, era o săritură de 16,20 - 16,30 m

 
Ca şi în 2017, Răzvan Grecu a cucerit la Naţionalele de săptămâna trecută bronzul la seniori şi aurul la tineret, la triplusalt. Performanţa sa - 15,67 m, după ce, la prima etapă a competiţiei, a sărit 15,93 m, în ambele situaţii însă fără a prinde pragul. „Cu prag, săritura de la prima etapă era de 16,20 m – 16,30 m. Iar la finală, dacă prindea pragul, câştiga şi la seniori! Şi-a dorit foarte mult, a avut atitudine bună şi de aceea a fost încrâncenat. Trebuia să fie puţin mai relaxat şi probabil că-i ieşea“, a spus Daniel Cojocaru, deţinător, de aproape 24 de ani (de pe 17 iunie 1994), a recordului naţional la 100 m seniori în aer liber.
 

Concurenţă serioasă pentru Marian Oprea

 
Săptămâna trecută, la etape finală, pe podiumul probei de triplusalt la seniori au urcat Marian Oprea (născut în 1982; vicecampion olimpic în 2004) - 16,44 m, Cristi Boboc (născut în 1994; CS Farul - CSU Galaţi; antrenor, Daniel Cojocaru) - 16,37 m (record personal) şi Răzvan Grecu (născut în 1999) - 15,67 m. Trei atleţi din generaţii diferite care au cam pus stăpânire în ultimul timp pe podiumul acestei probe. Constanţa îi face concurenţă serioasă titratului Marian Oprea, iar în 2017 Cristi Boboc (aflat atunci în primul an de seniorat) l-a învins chiar la Naţionalele de sală (16,16 m, faţă de 15,94 m). „Încet-încet, venim din spate. După părerea mea, se poate schimba oricând ordinea. Cu un concurs făcut ca la carte şi cu puţin noroc, poate fi invers. Marian Oprea l-a învins acum pe Cristi cu numai şapte centimetri. Să fim sănătoşi, avem tot timpul“, a mai spus Daniel Cojocaru.
 

Cristi Boboc e pe o linie foarte bună

 
Antrenorul a remarcat concursul foarte bun reuşit de Cristi Boboc. „A făcut record personal, a evoluat super, ca şi la prima rundă, de altfel. La etapa finală, a avut două sărituri valabile de 16,37 m, dar şi una de 16,50 m ciupită doi milimetri. E pe o linie foarte bună. Pentru el, dar şi pentru Cristina Bujin urmează Balcaniada de seniori“, a precizat Daniel Cojocaru.
 
Sursa foto: Facebook
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii