Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:52 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Răzvan Grecu, din nou campion naţional În mai puţin de o lună, Ioana Manoliu şi-a îmbunătăţit de două ori recordul personal (galerie foto + document)

ro

28 Feb, 2018 00:00 3314 Marime text

Etapa finală a Campionatului Naţional de atletism în sală, de la Bucureşti, întrecere rezervată juniorilor 1, le-a adus şapte medalii reprezentanţilor Constanţei 
 
Atleţii şi atletele de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“, Clubul Sportiv Farul şi Clubul Sportiv Şcolar nr. 1 au obţinut o medalie de aur, două de argint şi patru de bronz. Campionul a fost Răzvan Grecu, cel care-şi adaugă în palmares încă un titlu naţional. Ca şi Florin Vişan, Ioana Manoliu a cucerit două medalii la aceste Naţionale, iar la una dintre probe, săritura în lungime, şi-a corectat recordul personal pentru a doua oară în decurs de numai 21 de zile!
 
Răzvan Grecu (CSS1 - CS Farul; antrenor, Daniel Cojocaru) îşi continuă vânătoarea de titluri de campion în proba de triplusalt. De la începutul anului, a luat aur naţional la tineret, a devenit campion balcanic la juniori 1, iar acum şi-a confirmat supremaţia la juniori 1 şi la Naţionale, la care s-a impus cu 15,86 m.
 
Clasată pe locul patru, la lungime, la Balcaniadă, Ioana Manoliu (LPS „Nicolae Rotaru“ - CS Farul; antrenoare, Carmen Botea) a urcat de două ori pe podium acum, cucerind argintul la lungime, cu 6,11 m, şi bronzul la triplusalt, cu 12,88 m. Performanţa de la lungime este nou record personal, Ioana îmbunătăţindu-şi cu cinci centimetri săritura de pe 4 februarie a.c., de la etapa finală a Campionatului Naţional de seniori şi tineret, care îi aducea atunci argintul la tineret.

Se pregăteşte de admiterea la Medicină 

Antrenoarea Carmen Botea a remarcat forma bună în care se află eleva sa, subliniind că performanţele sale sunt cu atât mai însemnate cu cât tânăra născută în anul 1999 se pregăteşte pentru admiterea la Facultatea de Medicină şi are un program şcolar încărcat. „Ioana e într-o formă foarte bună. A concurat mereu inteligent. La aceasta au contribuit foarte mult şi şedinţele cu doamna psiholog Andreea Giurgea, care se ocupă de pregătirea psihologică a atleţilor mei. Ioana mergea la ea mai de mică, dar acum s-au intensificat şedinţele. A reuşit să o pună pe prag în mod constant. În ultima perioadă, a avut foarte puţine sărituri depăşite. Doar la Balcaniadă nu a luat medalie (poate a fost prea sigură pe ea). Deşi a sărit foarte bine, ori depăşea, ori bătea în spate. Dar la seniori, tineret şi acum la juniori 1, a avut o singură săritură depăşită, după care toate olimpice. Deci n-a pierdut la prag mare lucru, ceea ce contează, a avut prag bun. Ioana se pregăteşte pentru Medicină şi eu chiar nu aveam obiectiv cu ea în acest an. Mă gândeam că meditaţiile (din fiecare zi) şi pregătirea şcolară îi vor risipi din energie, admiterea pentru Medicină fiind foarte grea. Dar se pare că, unde mingea sclipeşte, merge şi fizicul, te ajută şi corpul pregătit, întrucât antrenamentele le face foarte bine“, a declarat Carmen Botea.

Podium constănţean la triplusalt 

Ceilalţi medaliaţi ai Constanţei de la Naţionalele de juniori 1 au fost: Florin Vişan (LPS „Nicolae Rotaru“ - CS Farul; antrenoare, Carmen Botea) - argint la triplusalt (15,37 m) şi bronz la lungime (6,99 m), David Ciolpan (LPS „Nicolae Rotaru“; antrenor, Cătălin Ganera) - bronz la triplusalt (15,34 m) şi Dragoş Silvestru (LPS „Nicolae Rotaru“ - CS Farul; antrenoare, Niculina Chiricuţă) - bronz la 60 m garduri (8,45 s). La triplusalt băieţi, podiumul a fost exclusiv constănţean, cu Răzvan Grecu, Florin Vişan şi David Ciolpan ocupanţi ai primelor trei poziţii. În afară de medaliaţi, clasări superioare, dintre constănţeni, au avut şi Maria Timofei (LPS „Nicolae Rotaru“ - CS Farul; antrenoare, Niculina Chiricuţă) - locul 4 la triplusalt (12,47 m), Marian Petre (CS Farul - LPS „Nicolae Rotaru“; antrenori, Alin Larion şi Cecilia Gevat) - locul 4 la triplusalt (15,11 m) şi locul 5 la lungime (6,72 m), Robert Bârsă (LPS „Nicolae Rotaru“ - CS Farul; antrenoare, Niculina Chiricuţă) - locul 5 la 60 m (7,02 s), Nicoleta Puşcuţă (LPS „Nicolae Rotaru“ - CS Farul; antrenori, Alin Larion şi Cecilia Gevat) - locul 5 la triplusalt (12,46 m) sau Vlad Bădescu (CS Farul; antrenori, Alin Larion şi Cecilia Gevat) - locul 6 la triplusalt (14,07 m) şi la lungime (6,65 m). La competiţia din Bucureşti au participat 150 de atlete şi 228 de atleţi, de la 110 cluburi din ţară.
 
Sursa foto: Facebook

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii