Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:16 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mobilizare exemplară Atletul Răzvan Grecu a avut probleme în pregătire, dar a reuşit un rezultat mare la Europene

ro

16 Jul, 2019 00:00 3285 Marime text
Atletul constănţean Răzvan Grecu, de la CS Farul (antrenor, Daniel Cojocaru), a avut o evoluţie excelentă (având în vedere contextul în care a concurat) la Campionatul European de tineret (Under-23), întrecere care s-a desfăşurat la Gavle, în Suedia.

Înainte de competiţia continentală, sportivul de 19 ani a fost nevoit să facă o pauză totală de o lună şi jumătate, din pricina unei intervenţii chirurgicale, astfel că pregătirea sa a avut mult de suferit. Totuşi, elevul lui Daniel Cojocaru s-a mobilizat exemplar la Europene şi a reuşit să ocupe locul cinci în proba de triplusalt! Rezultatul din finală, 16,45 m, reprezintă record personal, după ce, în calificări (când s-a clasat pe locul patru), Răzvan reuşise cea mai bună performanţă a sa a sezonului, 16,37 m (baremul pentru accederea în ultimul act era de 16,30 m). În finală, patru dintre cele şase sărituri ale atletului constănţean au depăşit 16 m, performanţele fiind, în ordine: 15,82 m, 16,10 m, 16,22 m, 16,45 m, 16,36 m, 15,90 m.

„Ce poţi face în trei săptămâni?”


„Am avut numai trei săptămâni până la Naţionalele de tineret (n.r. competiţie premergătoare Europenelor). Ce poţi să faci în acest interval? La Naţionale, am încercat să reconfirmăm baremul. Am reuşit să sărim la doi centimetri de barem, dar cu jumătate de elan. Nici nu ar fi putut să sară cu tot, că nu îl ţineau picioarele, nu era pregătit. Am avut însă înţelegere de la Federaţie, iar Răzvan a mes la Europene. El avea baremul făcut, dar trebuia confirmat“, a spus Daniel Cojocaru.

Cea mai fericită zi din viaţa sa


În cariera sa de până acum, tânărul atlet are o medalie de bronz la Campionatul Eurorean de juniori 2, un argint la Festivalul Olimpic de Tineret European şi e campion balcanic, dar acest loc cinci de acum, având în vedere condiţiile special în care a fost obţinut, valorează cât o prezenţă pe podium, cu atât mai mult cu cât sportivul e în primul an la categoria tineret. „Este cea mai fericită zi din viaţa mea! Sincer, nu m-am aşteptat să sar atât!”, a declarat Răzvan, citat de Federaţia Română de Atletism.

Mai mult decât onorabil


„Răzvan a obţinut un rezultat foarte mare, nu mă aşteptam. La nivelul lui de pregătire şi ţinând cont şi de problemele pe care le-am avut (şi el, şi eu), locul cinci, cu record personal, e mai mult decât onorabil. Copilul are merite deosebite. A reuşit să se mobilizeze foarte bine, căci la nivel de pregătire este undeva la 70 la sută. S-a autodepăşit. E în primul an de tineret, mai prinde o ediţie de Europene. Peste doi ani, poate reuşim mai mult“, a mai spus Daniel Cojocaru. Acum doi ani, la Europenele de juniori 1 (Under-20), de la Grosseto (Italia), Răzvan a ocupat tot locul cinci, cu 15,89 m, după ce, în calificări, realizase 16,38 m (record personal la acea dată).

Doi constănţeni în finala de la triplusalt


În finala de la triplusalt de la Gavle, au evoluat trei români, doi fiind din Constanţa, Răzvan Grecu şi Florin Alexandru Vişan, de la (CS Farul; antrenoare, Carmen Botea)! Şi Florin Vişan a avut o evoluţie bună, ocupând, cu 16,15 m, locul opt (dintre cei 12 care au evoluat în ultimul act). În calificări însă, încheiate pe locul şase, Florin a reuşit 16,30 m (record personal)! Al treilea român, Alexandru Tache (CSU Piteşti - CA Roman), a ocupat poziţia a zecea, cu 15,86 m. Campion continental a devenit Necati Er (din Turcia) - 17,37 m (cea mai bună performanţă mondială a sezonului la această categorie de vârstă), urmat pe podium de Nazim Babayev (Azerbaidjan) - 17,03 m şi de Andrea Dallavalle (Italia) - 16,95 m (record personal).

Au concurat şi David Năstase, şi Radu Costache


Campionatul European de tineret le-a prilejuit evoluţia şi altor doi sportivi care reprezintă cluburi constănţene: David Iustin Năstase (CS Farul - CSM Ploieşti; antrenor, Alin Larion), care a concurat la ştafetă 4X400 m, şi Radu Costache (CS Farul - Dinamo; antrenor, Alin Larion), care a evoluat la 110 m garduri. Cu 3:09.24, ştafeta României de 4X400 m nu a prins finala, în vreme ce Radu Costache nu a trecut de calificări, alergând 110 garduri în 15,60 s.

Sursa foto (cu rol ilustrativ): Facebook (Răzvan Grecu)

Citeşte şi:

Ioana Colibăşanu şi Adrian Boldeanu, aur la Naţionale Atletul Răzvan Grecu, locul cinci la Campionatul European şi record personal (galerie foto+video)

Atletul Alexandru Florin Vişan, din Constanţa, pe locul şase la Campionatul Mondial (galerie foto + document)

Atletul constănţean Răzvan Grecu, campion balcanic. Ioana Manoliu a ratat la mustaţă o medalie

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii