Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:08 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eric de Oliveira, brazilianul de la FC Viitorul „Mereu mi-am dorit un tricou al Naţionalei României din 1994“ (galerie foto + video)

ro

14 Dec, 2017 00:00 2904 Marime text
Hotelul Iaki din Mamaia a găzduit festivitatea de final de an a campioanei României la fotbal, FC Viitorul.
 
Alături de lotul de jucători, de managerul tehnic Gică Hagi şi de staff-ul său, de membrii din conducerea clubului şi a Academiei Hagi, de antrenorii din sectorul juvenil şi de alţi oficiali ai celor două structuri sportive, au fost prezenţi sponsori, susţinători, colaboratori şi prieteni ai FC Viitorul.
 
Nu au lipsit, printre alţii, Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanţa, reprezentanţi ai Primăriei oraşului Ovidiu, Mariana Solomon, directorul Direcţiei pentru Sport şi Tineret a judeţului Constanţa, şi Mihai Orzan, consilier sport DJST, Sorin Başturea, director interimar CS Farul, Lucian Cârjă, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Constanţa, şi alţi reprezentanţi ai AJF (Stere Guteanu, Ioan Gheorghică), Vasile Mihu, preşedinte de onoare al AJF, Marcel Lică şi Constantin Gache, de la SSC Farul, Gigi Pambuca, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Lupte Constanţa, Stelian CarabaşMihai Guliu şi alţii.

 „Jos pălăria!“ 

„Felicitări, Gheorghe Hagi, echipei de manageri, staff-ului tehnic! «Campionii nasc campioni», un proiect model. Azi (n.r. marţi seară), la evaluarea anuală a FC Viitorul şi a Academiei «Gheorghe Hagi», am simţit mândria de a fi contemporană cu acest om. Jos pălăria!“, a postat pe Facebook Mariana Solomon.

Un an fantastic 

„Am vrut să fac o academie importantă la Constanţa, unde m-am născut, am început să joc fotbal şi m-am format. Cred că cea mai mare realizare a mea după ce m-am lăsat de fotbal a fost că am investit în copii. Avem un proiect de succes, în timp, cu tineri şi cu talent. Sunt un tip exigent, pentru că îmi place să câştig. M-am născut să câştig şi fac tot posibilul ca să ajung cel mai bun. Am avut un an fantastic. Ne dorim un 2018 la fel de bun, dar în primul rând să avem sănătate“, a declarat Gică Hagi, care a trecut în revistă şi realizările Academiei, de la înfiinţare şi până în prezent, totul funcţionând foarte bine conform principiului „campionii creează campioni“. Pe un ecran au rulat imagini cu momentele importante ale echipei din acest an, totul culminând cu câştigarea în premieră a titlului de campioană. De la festivitate nu putea lipsi tortul, pe care a fost scris „Crăciun fericit! La mulţi ani, FC Viitorul!“.

Care a fost cheia succesului

Căpitanul campioanei, stoperul Bogdan Ţâru, a spus că 2017 a fost un an extraordinar pentru FC Viitorul, iar pentru el cel mai bun sezon de când s-a apucat de fotbal. „Am câştigat campionatul şi am fost selecţionat la echipa naţională de seniori. Avem un regret din participarea europeană, dar cel puţin am învăţat ceva din aceasta. Am prins puţină experienţă şi sperăm ca, la anul, dacă vom putea ajunge iar acolo, să reuşim mai mult. Sperăm să facem un rezultat pozitiv, duminică, cu FCSB, iar apoi, la anul, să ne pregătim foarte bine şi să începem 2018 cu o victorie. Dacă vom munci şi vom fi serioşi, putem spera să ne păstrăm titlul, de ce nu? Cheia succesului nostru a fost munca susţinută. Când alţii poate aveau liber, noi făceam câte două antrenamente. Ne-am dăruit pentru această echipă, iar Gică Hagi ne-a învăţat foarte multe, care ne-au prins bine. M-aş bucura dacă Ianis Hagi ar reveni la Viitorul. Îl ştiu foarte bine, e un jucător foarte bun, tehnic şi cu un caracter foarte frumos“, a spus Ţâru.

Titlul de campioană, o performanţă unică

„A fost un an perfect, până în vară. Cucerirea titlului de campioană a fost o performanţă unică. Sperăm să terminăm anul cu bine, înregistrând un rezultat pozitiv în meciul cu FCSB. Am muncit mult, am fost serioşi şi am luat fiecare meci în parte, după ce ne-am dat seama că putem ieşi campioni, încheind şi sezonul regulat pe locul întâi. Începem anul 2018 cu gândul de a ne califica în play-off, suntem mai multe echipe care ne batem pentru trei loburi. E greu de spus acum că ne vom apăra titlul. Mai sunt multe meciuri de jucat, dar vom evolua mereu la victorie. Formularea «campionii creează campioni» cred că ni se potriveşte perfect. Mentalitatea noastră de la juniori s-a implementat şi la echipa mare. Echipa naţională e un vis şi un obiectiv de-al meu, dar mai am mult de muncit până să ajung acolo. Momentan, nu mă gândesc la un transfer, ci să disput cât mai multe meciuri la Viitorul, să joc bine şi să am constanţă“, a spus şi mijlocaşul Ionuţ Vână.

„Am 32 de ani, dar în fiecare zi învăţ ceva nou“ 

Eric de Oliveira, brazilianul FC Viitorul, se bucură că a putut ajuta echipa şi cu goluri, şi cu pase decisive. „Pentru mine, a fost un an destul de special, în care am avut plăcerea de a lucra cu cei mai buni din ţară, la FC Viitorul, campioana României. Am primit o invitaţie din partea domnului Hagi şi am acceptat această provocare. Sperăm ca 2018 să fie mai bun decât 2017. Primul nostru obiectiv e calificarea în play-off. După aceea, ne putem gândi şi mai departe. Când am venit la Viitorul, Gică Hagi mi-a zis să alerg cât mai mult, pentru că, la acel moment, asta îmi lipsea, din punctul lui de vedere. Am reuşit să mă pregătesc bine şi să ajut echipa, uneori cu goluri, uneori cu pase decisive. Am împlinit 32 de ani, dar în fiecare zi învăţ ceva nou, ceea ce e bine. Lupta la play-off e destul de grea, Dinamo vine din urmă, dar, dacă ne vedem de jocul nostru şi avem rezultate, nu trebuie să ne intereseze ce fac alţii“, a spus mijlocaşul ofensiv al campioanei.

Bucuros când România a învins Argentina

Eric a spus că prima sa Cupă Mondială pe care a urmărit-o a fost cea din 1994, iar în meciul România - Argentina a fost fanul tricolorilor. „Dacă m-aş fi transferat la Viitorul de când am venit în România, la 21 de ani, cred că viaţa mea putea căpăta alt curs. Poate că nu mai eram la acest interviu acum. Dar niciodată nu e prea târziu. L-am admirat întotdeauna pe Hagi. Prima mea Cupă Mondială pe care am văzut-o a fost cea din 1994. Când România a învins Argentina, noi, brazilienii, am fost cei mai bucuroşi. Mereu mi-am dorit un tricou al Naţionalei României din 1994. Sunt înnebunit după tricouri, am o colecţie. Încă nu am reuşit să achiziţionez acel tricou. Nu ştiam ce-mi va rezerva viitorul. Nu mă gândeam atunci că voi avea ocazia să lucrez cu cel mai bun jucător din istoria României. Înainte îl vedeam pe Gică Hagi la televizor, acum sunt alături de el. La început, când am venit la Viitorul, am avut emoţii, dar m-am încadrat bine în sistem. Trebuie să muncim mai mult, să ajungem la perfecţiune. Dacă va veni Ianis, vom fi şi mai puternici şi ne vom lupta până la capăt. Am ajuns într-o ţară unde sunt iubit, unde mi-am găsit familia şi am numai cuvinte frumoase despre România. După ce mă voi lăsa de fotbal, voi române în această ţară“, a arătat Eric.
 
Sursa foto: Facebook (Academia Hagi) şi Ziua de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii