Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:55 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CVM Tomis a plecat spre Muntenegru

ro

18 Nov, 2009 02:55 946 Marime text
cvmtomis.jpgTrupa lui Stelio de Rocco va juca împotriva unor echipe obişnuite cu participările, an de an, în cea mai importantă competiţie intercluburi, Liga Campionilor

Cu două săptămâni înainte de debutul în actuala ediţie a cupelor europene, campioana României, Club Volei Municipal Tomis, continuă pregătirile pentru dubla cu Montpellier.

Astfel, pentru a pregăti cât mai bine participarea în noul sezon al Cupei CEV, voleibaliştii constănţeni vor participa, în perioada 19 - 21 noiembrie, la un turneu amical care se va desfăşura în localitatea Budva din Muntenegru. Constănţenii vor juca împotriva formaţiei locale, Budvanska Rivijera Budva, a Iskra Odintsovo (Rusia) şi Saipa Teheran (vicecampioana Iranului). Astfel, deşi erau programate iniţial drept capete de afiş ale turneului, Sisley Treviso şi Dinamo Moscova au anunţat că nu se mai prezintă la această competiţie. Deşi nu vor mai juca împotriva celor două echipe extrem de valoroase, elevii lui Stelio de Rocco vor evolua, totuşi, în partide cu formaţii la fel de puternice. Iskra Odintsovo este vicecampioana Rusiei şi a ocupat locul 3 în Final Four-ul Ligii Campionilor în sezonul trecut. Saipa Teheran este vicecampioana Iranului, ţară calificată la Campionatul Mondial din Italia. Campioana Muntenegrului şi gazda acestui turneu amical, Budvanska, a ocupat locul 3 în sezonul 2007 - 2008 al Cupei CEV, iar anul acesta este calificată în grupele Ligii Campionilor. A jucat, de asemenea, sezonul trecut, în Liga Campionilor. Pentru a le permite participarea la acea competiţie pregătitoare, tomitanii şi-au comprimat programul din Divizia A1. Astfel, formaţia constănţeană a fost nevoită, în urmă cu două săptămâni, să dispute trei partide în decursul a doar cinci zile. Lotul campioanei României a plecat, ieri dimineaţă, spre Muntenegru, urmând să ajungă în localitatea Budva în cursul zilei de astăzi. Din păcate, formaţia constănţeană a pierdut în aceste zile un jucător important, brazilianul Renato Parreira Ferreira. Acesta a decis să-şi rezilieze contractul şi să se întoarcă în ţara sa natală.

Montpellier continuă parcursul slab

Deşi Tomisul nu mai conduce detaşat în campionat, aşa cum obişnuia anii trecuţi, adversarul constănţenilor din Cupa CEV are un parcurs foarte slab în campionatul Franţei. Echipa la care evoluează şi fostul component al Tomisului, Laurenţiu Lică, ocupă după zece etape abia locul 12, cu opt puncte. Montpellier a pierdut în ultima etapă contra celor de la Tourcoing (locul 2 în campionat), scor 2-3. Lică a fost titular în acest meci şi a avut o evoluţie bună, fiind al doilea marcator al echipei, după Philip Schneider. Partida tur dintre CVM Tomis şi Montpellier va avea loc pe data de 2 decembrie, la Sala Sporturilor din Constanţa, returul fiind programat o săptămână mai târziu, în Hexagon.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii