Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:43 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preotul Cristian Pomohaci, exclus definitiv din preoție

ro

28 Jul, 2017 14:43 3164 Marime text
Cercetat de Parchetul instanţei supreme pentru că ar fi încercat să corupă sexual un adolescent de 17 ani, preotul Cristian Pomohaci a fost caterisit, a decis, vineri, Consistoriului Eparhial al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia. Decizia este definitivă şi executorie, dar poate fi atacată în termen de 15 zile la mitropolitul Ardealului.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, Oliviu Botoi, a declarat că, în urma judecării cazului preotului Pomohaci, Consistoriului Eparhial a hotărât caterisirea acestuia. ”În urma judecării cazului părintelui Cristian Pomohaci, Consistoriului Eparhial s-a pronunţat şi a hotărât caterisirea părintelui. Înseamnă pirederea preoţiei pentru totdeauna şi a posibilităţii de a ocupa un post în activităţile bisericeşti”, a spus Botoi. 

El a adăugat că preotul Pomohaci nu va mai putea îmbrăca haina preoţească, iar deciza Consistoriului Eparhial este definitivă şi executorie, dar poate fi atacată în termen de 15 zile la mitropolitul Ardealului.

Membrii Consistoriul Eparhial al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia au judecat, joi, cazul preotului Cristian Pomohaci şi apoi s-au retras pentru a delibera, decizia fiind comunicată vineri.

Cristian Pomohaci nu s-a prezentat la şedinţa consistoriului deşi fusese invitat să aducă probe şi dovezi pentru a se dezvinovăţi.

Sursa foto: http://stireacalda.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii