Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:32 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dănuţ Căpăţînă - „N-am niciun fel de emoţie“ Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, sub lupa Ministerului Sănătăţii

ro

07 May, 2014 00:00 2059 Marime text
Dănuţ Căpăţână, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că organele de control din Ministerul Sănătăţii vor efectua astăzi o serie de verificări în ceea ce priveşte înregistrarea în baza de date a diagnosticului real al pacienţilor.
Controalele vor fi realizate de reprezentanţi ai Casei Naţionale de Asigurări (CNAS) şi ai Direcţiei Sanitare Publice (DSP), care vor analiza cele peste 1000 de fişe puse la dispoziţie de conducerea spitalului, pentru a constata dacă există nereguli la nivelul diagnosticării pentru manoperele în cazul cărora s-au solicitat ulterior decontări de la CNAS.

Controlul vine în urma unui ordin al Ministerului Sănătăţii şi vizează 77 de spitale de stat din România. În cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, va fi verificată activitatea din ultimele trei luni a secţiilor de Chirurgie plastică, Obstetrică-ginecologie şi Otorinolaringologie (ORL). „Nu am niciun fel de emoţie“, a fost declaraţia lui Dănuţ Căpăţână, referitoare la inspecţia anunţată de Ministerul Sănătăţii. „Mi se pare normal să se efectueze controale, deoarece acesta este rolul Ministerului Sănătăţii. Sistemul nostru informaţional ne permite să avem informaţii clare şi reale şi nu permite fisuri“, a adăugat managerul spitalului. De asemenea, el a menţionat faptul că la Spitalul Judeţean Constanţa s-au efectuat operaţii estetice, dar fără a se solicita deconturi.
Acţiunea majoră de control demarată de Ministerul Sănătăţii vine în contextul în care, luna trecută, au fost descoperite nereguli la Spitalul Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reconstructivă şi Arsuri din Bucureşti, acolo unde medicii le ofereau pacienţilor posibilitatea de a beneficia de operaţii estetice pentru un preţ mai mic faţă de clinicile private. Sumele încasate de la pacienţi erau apoi decontate de CNAS, pe baza unor diagnostice false. În acest caz au fost arestaţi, până acum, opt medici, iar alte 26 de persoane au fost puse sub acuzare pentru luare şi dare de mită, înşelăciune şi fals intelectual.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii