Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:49 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănţenii, niciun premiu la „Mamaia copiilor" Trofeul „Tomis" pentru Secţiunea Grupuri mari a plecat la Ploieşti

ro

12 Jul, 2011 00:00 3268 Marime text

mamaiacopiilor.jpg

Cea de-a XI-a ediţie a Festivalului „Mamaia Copiilor", care a fost găzduită de Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanţa, şi-a desemnat câştigătorii. Juriul Naţional al ediţiei din acest an a fost prezidat de criticul muzical Smaranda Oţeanu Bunea - director fondator al Operei Comice pentru Copii din Bucureşti, alături de Olimpia Urs - consilier superior, reprezentantă a Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, Cătălina Chendea - reprezentantă a Ministerului Educaţiei şi Cercetării, Dumitru Lupu - compozitor, Adrian Ordean - compozitor, Dan Manoliu - realizator TV, reprezentant al Societăţii Române de Televiziune, Marian Stere - redactor Radio România Internaţional, Demeter Andras - actor, preşedinte al Societăţii Române de Radiodifuziune şi interpreta Corina Chiriac.

Secţiunea Interpretare, categoria de vârstă 13-15 ani

Premiul special: Teodor Nicolae Manciulea

Premiul III - Valeria Paşa

Premiul II - Ion Moise Bănescu

Premiul I - Andrei Bodgan Şerban

Secţiunea Interpretare, categoria de vârstă 16-18 ani

Premiul III - Ioana Gherghina

Premiul II - Bernice Chitiul

Premiul I - Oana Diana Radu

Trofeul „Aurel Manolache" la secţiunea Interpretare i-a fost acordat concurentei Ana-Teodorei Gaitaniovici din Buzău, care a interpretat piesa „Rug", pe muzica lui Vasile Şirli şi textul Ancăi Argeşiu. Ana-Teodora Găitanovici are 11 ani şi este elevă în clasa a V-a.

Secţiunea creaţie preşcolari

Premiul I - Anastasia Horghidan

Secţiunea creaţie pentru copiii şcolari

Premiul special: Alexandru Saraj şi Iasmina Saraj

Premiul III - Eduard Dincă şi Miruna Pânzaru

Premiul II - Isidora Mândângă

 

Premiul I - Ana Stănciulescu

Secţiunea creaţie adolescenţi

Premiu III - Adina Chiş şi Ruxandra Tomulescu

Premiul II - Bernice Chitiul

Premiul I - Alexandra Şipoş

 

Trofeul „Aurel Manolache" pentu Secţiunea Creaţie adolescenţi a fost acordat melodiei „Hello, iubire", compozitor Cristina Manoliu Săvulescu, textier George Popovici. Piesa a fost interpretată de un grup de copii din Ilfov şi Brăila.

Secţiunea Grupuri mici (2-5 membri)

Premiul III - Sweet K&D

Premiul II - Aventurin

Premiul I - Sweet din Piatra Neamţ

Trofeul „Tomis" i-a fost acordat grupului Acadele din Bucureşti, format din Măriuca Enache şi David Dimonu, în vârstă de şase ani. Micii interpreţi au fost pregătiţi de prof. Cristina Chiş, directorul artistic al Festivalului Mamaia Copiilor.

Secţiunea Grupuri Mari

Premiul III - BIBLIOSONG

Premiul II - VOCES

Premiul I - Steluţele mării

Premiul TVR i-a fost acordat grupului Voces

Trofeul „Tomis" i-a fost acordat grupului VIVOX din Ploieşti, format din tineri din toată ţara şi coordonat de compozitorul şi dirijorul Viorel Gavrilă. Trofeul a fost înmânat de către prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Iorga Palaz.

Printre concurenţi au fost şi patru constănţeni: Diana Antonică, la categoria 16-18 ani, Bianca Niţă, la categoria 10-12 ani, Nicola Iuliana Dragu, la categoria 7-9 ani, o elevă din Medgidia - Elena Zlatov, la categoria 13-15 ani, şi grupa Armonia din Năvodari, la categoria grupe mari. Din păcate, aceştia nu au obţinut niciun premiu. Organizatorii festivalului au fost: SC Euroconcert SRL, Asociaţia Culturală „Mamaia Copiilor", Societatea Română de Radiodifuziune, Ministerul Educaţiei şi Cercetării, Consiliul Judeţean Constanţa Autoritatea Naţională Pentru Sport şi Tineret, Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Societatea Română de Televiziune, la care s-au alăturat, în 2011, şi Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Cristina 14 Jul, 2011 09:25 Trebuie sa stiti ca orasul Constanta este castigator al Trofeului Tomis la interpretare grupuri mari. Din Grupul Vivox, care reuneste copii din toata tara si pe care maestrul Viorel Gavrila ii pregateste la Ploiesti, face parte singura constanteanca IOLANDA ULMETEANU. Asa ca apreciez ca este un motiv de mandrie pentru orasul nostru, prin acest copul talentat, marele trofeu este si al nostru, pacat ca nimeni nu a stiut acest lucru.
  • Alexa 13 Jul, 2011 17:35 Singurul premiu luat de Constanta a fost al Nicolei Dragu,la categoria 7-9 ani,dac care din pacate a fost strigata Nicolae(...)