Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:14 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanţa Sentinta dupa 9 ani!

ro

02 Mar, 2011 12:08 1093 Marime text

Magistratii l-au condamnat pe presupusul criminal al Cristinei Radu, fiica fostului viceprimar din Eforie, la 25 de ani de inchisoare

Crima s-a comis cu o violenta iesita din comun: tanara, insarcinata in doua luni, a fost batuta, strangulata cu un cablu de telefon, apoi i s-a pus o punga pe cap

Sotul victimei, principalul suspect, se afla, de mai bine de cinci ani, la Hong Kong

In noaptea de 11 spre 12 august 2002, Cristina Radu, de 24 de ani, insarcinata in doua luni, a fost gasita moarta intr-o pensiune din Eforie Sud, proprietatea sa. Sotul ei, Alexandru Radu, a fost principalul suspect in acest omor, el fiind arestat preventiv chiar in dimineata urmatoare si petrecand mai bine de un an in arest preventiv.

Radu a fost eliberat dupa ce, in septembrie 2003, Tribunalul Alba, unde fusese stramutat procesul, l-a achitat. Sentinta a fost atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie, iar aici s-a dispus refacerea urmaririi penale de catre procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta. La sfarsitul lui 2007, anchetatorii l-au trimis din nou in judecata, in lipsa, pe Alexandru Radu, pentru comiterea infractiunii de omor deosebit de grav, pentru ca tanarul a parasit tara, surse neoficiale sustinand ca el se afla, din 2005, in Hong Kong.

In sarcina lui Alexandru Radu s-a retinut faptul ca, in noaptea de 11 spre 12 august 2002, i-ar fi aplicat, cu intentie, sotiei sale mai multe lovituri, dupa care a strangulat-o cu un cablu de la un incarcator de telefon mobil. Cristina Radu a fost descoperita decedata, cu o punga de plastic pe cap. In camera respectiva a fost gasita si o suma importanta de bani, fiind exclus, in consecinta, jaful. Tanarul nu a recunoscut ca si-ar fi ucis sotia, spunand ca nu s-a certat vreodata cu ea. De altfel, in timpul primului proces de la Alba Iulia, in 2003, el a sustinut in fata instantei ca, inainte de casatorie, sotia sa a fost implicata in trafic de droguri, avand calitatea de „caraus". Alexandru Radu a sustinut in fata magistratilor ca autorii crimei provin dintre cei care fac trafic de droguri.

Barbatul a fost condamnat, ieri, de Tribunalul Alba, la 25 de ani de inchisoare si 10 ani interzicerea unor drepturi. El a mai fost obligat si la plata unor daune morale, in cuantum de 1.000 de euro, catre partea civila, respectiv tatal victimei. Sentinta poate fi atacata la instanta superioara.

www.observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii