Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:12 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liderul de opinie Le-au promis lapte cu miere. Şi le-au dat doar fiere!

ro

10 Feb, 2011 11:52 648 Marime text
Angajaţii din Primăria Constanţa au primit, pe 8 februarie, lichidarea pe luna trecută. Se aşteptau, cu toţii, ca la salariu să se simtă creşterea cu 15%, aşa cum a stabilit Guvernul. „Salariaţii din primărie sunt nemulţumiţi pentru că salariile pe care le-au primit pentru ianuarie sunt aceleaşi cu cele pe care le-au încasat în octombrie anul trecut, deşi ar fi trebuit să crească cu 15%", a declarat Mirela Carabaş, liderul sindicaliştilor din administraţia locală Constanţa. Mai mult chiar, angajaţii nu au mai primit nici sporurile speciale pentru sănătate şi securitate în muncă. Mirela Carabaş susţine că cele două sporuri nu mai apar în Legea salarizării unice. În actualele circumstanţe, sindicatul nu stă cu mâinile în sân... Prin birourile din primărie circulă deja tabelele pentru strângerea de semnături în vederea declanşării grevei generale. „Nu are importanţă dacă semnătura aparţine sau nu membrilor de sindicat. În primărie sunt puţin peste 500 de angajaţi, dar 400 dintre ei sunt în sindicat. Până la sfârşitul săptămânii sperăm să avem semnăturile, pe care le vom trimite la sediul federaţiei din care facem parte", a susţinut Mirela Carabaş.

Promisiuni neonorate

Conducerea „Cartel Alfa" a stabilit că protestele vor fi organizate pe regiuni şi vor fi greve de avertisment. Liderul sindicatului din Primăria Constanţa preconizează că protestele vor culmina, în martie, cu greva generală. Salariaţii din primărie au aşteptat cu sufletul la gură lichidarea pe ianuarie, pentru că se aşteptau să ia mai mulţi bani. „Ne-am săturat de minciuni şi promisiuni ce nu se onorează. Ne-am săturat să fim percepuţi ca nişte funcţionari de mâna a doua. Ne-am săturat să trăim sub limita bunului simţ. Nu vrem salarii de mii de lei, aşa cum încasează funcţionarii de prin ministerele conduse de «portocalii». Vrem să avem salarii decente ca să ne putem întreţine familiile. În ceea ce priveşte participarea la greva generală, consider că este necesară, pentru că, se pare, altă soluţie nu există. Va fi greu, pentru că nu vom primi bani pe perioada grevei. Poate că de această dată ne va auzi cineva. Dar, mă îndoiesc de faptul că, acolo sus, cineva mai poate auzi vocile miilor de angajaţi din administraţie", a declarat unul dintre angajaţii Primăriei Constanţa care se pregăteşte de protest.

Nimeni nu i-a văzut sau auzit...

Ecoul protestelor de anul trecut s-a stins deja... Angajaţii din administraţie au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva tăierii salariilor cu 25% şi a sporurilor, rase de pe statele de plată de Curtea de Conturi la comandă politică. Sute de oameni au stat, în frig, pe platoul din faţa Prefecturii şi au pichetat sediul PDL Constanţa zile la rând. Degeaba! Parlamentarii portocalii de Constanţa au privit, cu ochi senini şi goi, mulţimea care-şi striga dreptul la un trai decent. Niciunul dintre ei nu a avut curajul să ia apărarea celor care au cerut să se respecte măcar Legea Funcţionarului public, care prevede acordarea sporurilor. Totul a rămas aşa cum fusese stabilit. Din nefericire, oamenii s-au resemnat şi s-au întors la muncă pentru puţinii bani pe care îi primesc şi acum. La acea vreme ne întrebam, şi pe bună dreptate, cine a fost „ţestosul" care a propus tăierea salariilor bugetarilor, categorie în care intră profesorii, medicii, funcţionarii publici, poliţiştii, exact sectoarele care, de ani de zile, „suferă" de o boală incurabilă, mai grea decât cancerul: subfinanţarea... În ciuda asigurărilor pe care le dau guvernanţii portocalii.

http://lideruldeopinie.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii