Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:14 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Taranistii au pus in fruntea partidului oameni care nu au nici o treaba cu PNTCD

ro

13 May, 2004 00:00 818 Marime text

PNTCD recunoaste ca vara electorala va fi un esec

Pe listele de consilieri judeteni si locali sunt trecuti niste anonimi care au intrat pe usa din spate in acest partid si care acum ar vrea sa reprezinte PNTCD Constanta pentru urmatorii patru ani in cele doua foruri locale * Primele locuri ale taranistilor pentru CJ si CLM Constanta sunt ocupate de persoane care nu au vechi state in partid * Silviu Wagner, cel care acum isi face de cap in fruntea organizatiei pentru ca presedintele Liviu Scarlat, satul de atatea mizerii si de neputinta de a se impune, si-a delegat responsabilitatile ce ii reveneau, este profund necinstit atunci cand afirma ca listele pentru CLM si CJ Constanta s-au facut dupa o analiza a activitatii depuse de membrii de partid in ultimii 14 ani * Ciorbea asista pasiv la criza in care se afla taranistii din Constanta * Reprezentantii celorlalte partide isi freaca mainile fericiti de isprava celor care conduc acum de fapt PNTCD Constanta * Wagner a recunoscut ca Maria Stefan, candidatul PNTCD la Primaria Constanta, nu va castiga nimic la alegerile din aceasta vara

Cu organizatia judeteana a Partidului National Taranesc Crestin Democrat Constanta si cu liderii centrali ai acestui partid se intampla ceva ce imi este destul de neclar. Sunt destui anii in care Victor Ciorbea a fost o voce respectata printre politicienii si analistii politici. De catva timp, insa, se intampla ceva. Ceva care sugereaza relaxarea brusca a rationamentelor si o schimbare inexplicabila a criteriilor. Multi ani la rand, Ciorbea a salutat, de pilda, eforturile statelor occidentale de a fi incurajat autoritatile romane in directia reformelor, a combaterii coruptiei si integrarii euro-atlantice, pe de o parte. Pe de alta parte, Ciorbea parea un om caruia nu ii plac compromisurile in politica si de aceea a luat uneori decizii dure in privinta unor organizatii din teritoriu. De catva timp, insa, Victor Ciorbea s-a schimbat.Fata de ceea ce se petrece in ultimele luni la nivelul organizational al PNTCD Constanta, ii face sa creada pe cei avizati ca doi-trei satrapi de la Constanta il fac din vorbe pe Ciorbea, care asista neputincios la degringolada in care se afla partidul la Constanta. Sunt destule motive sa se considere ca pentru subalternii de la Constanta, deciziile pe care a dorit Ciorbea sa le ia la un moment dat nu sunt nimic mai mult decat niste nazbatii. Acesta este, deci, primul motiv pentru care majoritatea taranistilor cred ca nu ar avea vreun rost sa incerce sa demonstreze ca Ciorbea greseste. Si totusi, cateva lucruri trebuiesc elucidate, fie si pentru ca in ultima perioada PNTCD a inceput sa ramana fara oameni.

Pentru Wagner, ziaristii nu prezinta interes

Mai intai, este complet neclar ce se intampla cu distributia pe listele de consilieri judeteni si locali a unor anonimi care au intrat pe usa din spate in acest partid si care acum ar vrea sa reprezinte PNTCD Constanta pentru urmatorii patru ani in cele doua foruri locale. In al doilea rand, Silviu Wagner, cel care acum isi face de cap in fruntea organizatiei taraniste de la Constanta pentru ca presedintele Liviu Scarlat, satul de atatea mizerii si de neputinta de a se impune, si-a delegat responsabilitatile ce ii reveneau, este profund necinstit atunci cand ne spune in cadrul conferintelor saptamanale de presa ca listele pentru CLM si CJ Constanta s-au facut dupa o analiza a activitatii depuse de membrii de partid in ultimii 14 ani. Wagner spune lucrurile astea desi stie bine ca marea diferenta dintre domnia sa, de exemplu, care se afla in partid de 14 ani, si Nicolae Boaru, este ca nimic din ceea ce se zice ca a facut ultimul nu se vede. Ar putea mai degraba sa recunoasca prietenia dintre cel care vrea sa se instaleze pe un loc caldut in Consiliul Local Municipal si secretarul general al PNTCD Constanta, care se afla in fruntea listei la Consiliul Judetean. Nu trebuie sa fii prea perspicace ca sa ii vezi pe reprezentantii celorlalte partide frecandu-si mainile fericiti de isprava celor care conduc acum de fapt PNTCD Constanta. Este clar ca insuccesul taranistilor la alegerile locale din vara aceasta da ocazia sa vedem un certificat de deces semnat inainte de soroc. Ieri, in cadrul conferintei saptamanale de presa, zicea Wagner, plin de intelepciune, ca "mai importanta este campania electorala decat contactul cu presa, aceasta reprezentand doar 6% din electorat". Pai si atunci, ne intrebam, de ce trebuie sa ne chinuim saptamanal sa va suportam elucubratiile pline de finete? Pe de alta parte, constient de "sansele" pe care le are partidul, Wagner a recunoscut ca Maria Stefan, candidatul PNTCD la Primaria Constanta, nu va castiga nimic la alegerile din aceasta vara.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii