Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:55 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stelian Ion - „USR va folosi toate pârghiile constituţionale pentru a împiedica instalarea unui haos în sistemul judiciar din România!“

ro

27 Sep, 2018 00:00 1766 Marime text
Deputatul USR de Constanţa Stelian Ion împreună cu colegii săi deputatul USR Silviu Dehelean şi juristul USR Vlad Gheorghe susţin că în fiecare săptămână îşi vor asuma rezumarea evenimentelor din Parlament pe temele justiţiei.
 
Potrivit parlamentarului USR, „în Comisia de Apărare din Senat, audierea lui Carmen Dan a făcut un simulacru. PSD a încercat, de fapt, să legitimeze nişte modificări ale legilor astfel încât să împiedice şi mai tare desfăşurarea unor proteste şi să pedepsească protestatarii care vor să-şi exprime ideile fără să obţină înainte o aprobare prealabilă de la o autoritate”.
 
În Comisia Juridică din Camera Deputaţilor, a avut loc un nou episod de tărăgăneli din partea Ministrului de Justiţie Tudorel Toader pe tema OUG 6/2016. Săptămâna trecută, Tudorel îi anunţa pe cei din PSD că dacă vor să scape de nişte dosare cu condamnări definitive, atunci ar trebui să se uite cu atenţie la OUG 6. Ca printr-o minune, comisia a luat în dezbatere ordonanţa.
 
Totodată, CCR s-a pronunţat asupra legilor justiţiei şi a respins contestaţia preşedintelui Klaus Iohannis cu privire la Legea 303/2004, privind statutul judecătorilor şi procurorilor. Decizia CCR vine în contradicţie flagrantă cu ceea ce spune Comisia de la Veneţia”, mai spune deputatul USR. 
 
În acest context, USR deplânge decizia Curţii Constituţionale de a ignora recomandările Comisiei de la Veneţia în privinţa legilor justiţiei. USR va iniţia în procedură de urgenţă modificarea lor potrivit recomandărilor comisiei, deoarece instituţia a confirmat ceea ce USR a strigat, inclusiv la portavoce, în Parlamentul României: legile justiţiei date de majoritatea PSD-ALDE ştirbesc independenţa justiţiei şi reprezintă un mare pas înapoi pentru România!
 
USR anunţă că se va folosi de toate pârghiile constituţionale pentru a împiedica instalarea unui haos în sistemul judiciar din România şi de a face auzită vocea cetăţenilor. Decizia de astăzi a CCR, de a respinge sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis şi de a ignora recomandările Comisiei de la Veneţia, va însemna un regres pentru justiţia din România.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii