Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:46 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pregătiri pentru iunie 2016 Cu cine ar putea merge PSD în campanie în comunele care au rămas, de ieri, fără primari

ro

16 Sep, 2015 00:00 3385 Marime text
Alegerile locale 2016 bat la uşă, ba, mai mult, Congresul Naţional al PSD va fi organizat mai devreme decât era prevăzut, pe 11 octombrie, astfel că Organizaţia Judeţeană a PSD Constanţa face listele cu viitorii candidaţi pentru primăriile şi consiliile locale din 2016. În unele localităţi însă, planurile partidului ar putea fi date peste cap de hotărârea de ieri a prefectului Constanţei, care a emis ordine de încetare de drept a mandatelor pentru trei primari din judeţ - Gheorghe Chirciu (Oltina), Constantin Micu (Tuzla) şi Dumitru Dedu (Mircea Vodă). Un al patrulea primar, cel de la Castelu, Nicolae Anghel, s-ar putea găsi şi el în aceeaşi situaţie după data de 26 septembrie. „Norocul“ său în acest caz a fost că secretarul comunei, cel care avea obligaţia de a întocmi şi a înainta Prefecturii referatele în baza cărora prefectul să poată emite ordinul de încetare a mandatului, se află în concediu.
 
La finalul şedinţei de Consiliu Judeţean de ieri, vicepreşedintele CJC, care este totodată şi secretarul executiv al PSD Constanţa, Cristinel Dragomir, a afirmat că PSD Constanţa l-ar putea susţine la alegerile locale din 2016, dacă „prietenia“ cu UNPR-ul va continua, pe actualul primar, Nicolae Anghel.
 
Totodată, Dragomir a declarat că PSD îl va susţine pentru postul de primar la Mircea Vodă pe actualul viceprimar, George Ionaşcu. Precizăm că, ieri, primarul comunei, Dumitru Dedu, şi-a pierdut mandatul ca urmare a ordinului emis de prefect. „Domnul Dedu oricum nu mai voia să candideze, îşi dăduse demisia din funcţiile de conducere din partid, aşa cum prevede statutul, şi de aceea noi aveam varianta actualului viceprimar pentru alegerile viitoare“, a precizat Cristinel Dragomir. „Dacă va continua această coaliţie cu UNPR-ul, atunci, cel mai probabil, candidatul nostru la Castelu va fi tot Nicolae Anghel, dacă o să mai vrea să candideze, dacă lucrurile vor rămâne aşa... vom vedea. Ca şi la Saraiu. Acolo, doamna Irimia, care este tot de la UNPR, este foarte bine văzută şi nu are rost să mai venim noi cu un candidat“, a precizat Cristinel Dragomir.

Şi la Tuzla, acolo unde primarul Constantin Micu şi-a pierdut, ieri, mandatul, ca urmare a ordinului emis de prefect, Organizaţia Judeţeană a PSD îl va susţine tot pe Constantin Micu. „Noi am discutat şi ştiu că domnul Micu mai vrea să candideze şi o să îl susţinem“, a precizat secretarul executiv al PSD. La rândul său, acesta a declarat că îşi mai doreşte un mandat de primar al comunei Tuzla şi că va ataca ordinul prefectului.
 
În ceea ce priveşte comuna Oltina, rămasă fără primarul liberal Gheorghe Chirciu, căruia, ieri, i-a încetat mandatul prin ordin de prefect, Cristinel Dragomir a precizat că Gheorghe Cristian va fi candidatul PSD pentru alegerile de anul viitor.

Zanfir Iorguş, în graţiile PSD?

Şi pentru principalele localităţi urbane ale judeţului Constanţa, secretarul Organizaţiei Judeţene a PSD a avansat o listă cu posibilii viitori candidaţi. Astfel, după cum se întrevede astăzi situaţia, la Năvodari, PSD îl va susţine pe Florin Chelaru, actualul viceprimar, pentru funcţia de edil-şef. „Am vorbit personal cu domnul Matei, nu mai vrea acum, momentan, să candideze, vrea să îşi rezolve problemele. Mi-a zis că, dacă până anul viitor îşi va remedia problemele, vom mai discuta“, a mai spus Cristinel Dragomir.

La Medgidia, Dragomir a declarat că, cel puţin personal, o va susţine pe Luminiţa Vlădescu, actualul viceprimar şi vicepreşedinte al PSD Constanţa, iar la Primăria Mangalia, propunerea sa personală este Zanfir Iorguş, în acest moment. Pentru oraşul Cernavodă, propunerea social-democraţilor este actualul viceprimar, Ştefan Pleşa.

Tot ieri, preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că, pe 11 octombrie, va avea loc Congresul Extraordinar al partidului, deşi fusese iniţial stabilit pentru 15 noiembrie. „Am hotărât ca luni să convocăm Comitetul Executiv Naţional, iar propunerea filialelor judeţene este ca evenimentul să aibă loc pe 11 octombrie“, a declarat Dragnea, după Biroul Permanent Naţional al partidului. La acest congres va fi aleasă conducerea partidului, inclusiv preşedintele.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii