Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:27 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

# Termen 40. Decizia judecătorului Bourceanu nu este definitivă! „Trezorierul“ tandemului Mazăre - Constantinescu, scăpat de controlul judiciar (rechizitoriu)

ro

27 Mar, 2017 00:00 3596 Marime text
Pe data de 26 iunie 2015, Leonard Iustin Bourceanu a dispus înlocuirea măsurii arestului la domiciliu privindu-l pe Strutinsky cu cea a controlului judiciar.
 
Judecătorul Leonard Iustin Bourceanu, din Tribunalul Constanţa, a dispus revocarea măsurii controlului judiciar luate faţă de omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky, cunoscut şi ca „trezorierul“ tandemului Mazăre - Constantinescu. Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
În dosar, omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky este bănuit de patru infracţiuni de trafic de influenţă, dintre care una în formă continuată, de instigare la săvârşirea a două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, dar şi de instigare la săvârşirea a două infracţiuni de spălare a banilor, în formă continuată.
 
În cauză, Dorin Lazia, proprietarul grupului de firme Argos, are calitatea de martor denunţător. Sorin Gabriel Strutinsky a fost trimis în judecată de Gheorghe Popovici, fost procuror din circumscripţia Curţii de Apel Constanţa, şef al Secţiei de Combatere a Corupţiei din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, la începutul lunii martie 2015.
 
Judecătorul Leonard Iustin Bourceanu, din Tribunalul Constanţa, învestit cu soluţionarea cauzei, a acordat până în prezent 40 de termene. Pe data de 26 iunie 2015, Leonard Iustin Bourceanu a dispus înlocuirea măsurii arestului la domiciliu privindu-l pe Strutinsky cu cea a controlului judiciar.
 
În prezent, omul de afaceri mai este obligat să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat şi să se prezinte la Secţia de poliţie în a cărei rază domiciliază, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. În cazul în care decizia judecătorului Borceanu va rămâne definitivă, omul de afaceri Sorin Strutinsky nu va mai avea nicio interdicţie în acest dosar.
 
Sorin Gabriel Strutinsky este acuzat, printre altele, că, „în cursul anului 2009, a pretins de la un denunţător o sumă de bani reprezentând un procentaj de 10% din contravaloarea facturilor fiscale ce urmau a fi încasate de către societatea comercială reprezentată de denunţător, în baza a trei contracte încheiate cu DADL (Direcţia Apelor Dobrogea - Litoral)“.
 
„În schimbul sumelor de bani pretinse, Strutinsky Gabriel Sorin, prevalându-se de influenţa exercitată asupra funcţionarilor DADL şi asupra Ministrului Mediului de la acea vreme, a promis că îi va determina să respecte obligaţiile contractuale asumate referitoare la plata preţului către societatea comercială respectivă. Ulterior, în baza pretinderii iniţiale, în perioada 2009 - 2012, Strutinsky Gabriel Sorin a primit de la denunţător suma totală de 1.286.958,17 lei, banii fiind viraţi din conturile bancare ale societăţii reprezentate de denunţător, în conturile bancare ale societăţilor comerciale indicate de suspect, respectiv SC New Home Construct SA, SC Mehmetoglu SRL, SC Nefermin SRL, SC Panel Building System SRL şi SC CDS Project SRL“.
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Gabriel-Sorin Strutinsky, „trezorierul“ tandemului Mazăre - Constantinescu (document)


Sorin Gabriel Strutinsky este judecat într-un alt dosar, aflat pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României, unde a fost deferit Justiţiei, sub control judiciar, alături de Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa.
 
Mai departe, au mai fost deferite Justiţiei, în stare de libertate, fostul viceprimar al Constanţei Gabi Stan, precum şi alte persoane, printre ele aflându-se cinci salariaţi ai Primăriei Constanţa.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii