Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:47 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asistentul maternal din Constanţa care a rupt în bătaie doi copii a fost „condamnat“ de judecătorul Arhip

ro

27 Oct, 2016 00:00 4483 Marime text


Magistratul Arhip judecă şi dosarul grădiniței „Micul Regat”, unde mai mulţi copii ar fi fost abuzaţi de angajatele centrului

ZIUA de Constanţa readuce în atenţie cazul celor două fetiţe (Georgiana, de 12 ani, şi Florina, de şase ani) bătute cu bestialitate de un fost asistent maternal din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa.   
 
Judecătorul Alexandru Bogdan Arhip, de la Judecătoria Constanţa, învestit cu soluţionarea cauzei, a dispus schimbarea încadrării juridice a infracţiunii reţinute în sarcina inculpatei din infracţiunea de „purtare abuzivă, prevăzută de art. 296, alin. 2, rap. la art. 193, alin. 2 C. pen., cu aplic. art. 35, alin. 1, ambele cu aplic. art. 38, alin. 1 C. pen., într-o singură infracţiune de purtare abuzivă, prevăzută de art. 296, alin. 2, rap. la art. 193, alin. 2 C. pen., cu aplic. art. 35, alin. 1 C. pen“.
 
Magistratul i-a stabilit inculpatei pedeapsa închisorii de trei luni, pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă.
 
Alexandru Bogdan Arhip a dispus amânarea aplicării pedepsei închisorii pe durata unui termen de supraveghere de doi ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.
 
Pe durata termenului de supraveghere, fostul asistent maternal trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Constanţa, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.
 
Alexandru Bogdan Arhip a respins acţiunile civile formulate în cauză. Decizia nu este una definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Amintim că, în urma unui control al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa efectuat la domiciliul asistentului maternal, în localitatea Lumina, pentru a se verifica modalitatea în care sunt îngrijite şi ocrotite minorele, inspectorii au constatat că cele două copile prezentau pe corp leziuni care ar fi putut fi rezultate prin exercitare de agresiuni fizice.
 
Potrivit constatărilor reţinute prin procesul-verbal, „minora Georgiana A. prezenta o stare de agitaţie, plângea şi avea urme de sânge la mână şi la gură, iar minora Florina D. prezenta stare apatică, un hematom la ochiul stâng, echimoză pe obraz şi în interiorul cavităţii bucale“.
 
Referitor la aceste urme de violenţă fizică exercitată asupra celor două minore, „asistentul maternal profesionist a afirmat în timpul vizitei specialiştilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa faptul că, într-un moment necontrolat, a lovit-o peste gură pe minora Georgiana G. şi că i-a mai aplicat şi alte lovituri cu alte ocazii“, se mai arată la dosarul cauzei.

Citeşte şi  Exclusiv! Caz şocant în Constanţa. Două fetiţe, rupte în bătaie de asistentul maternal

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii