Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:43 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CSM a decis Judecătorul Alexandru Bogdan Arhip, transferat la Galați

ro

17 Nov, 2018 00:00 4163 Marime text
Secția pentru judecători din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a decis transferul lui Alexandru Bogdan Arhip, de la Judecătoria Constanța, la Judecătoria Galați. Alexandru Bogdan Arhip este judecător la Constanța din decembrie 2012.
 
Reamintim că printre dosarele judecate de Alexandru Bogdan Arhip se numără și cel al copiilor care ar fi fost abuzați în cadrul „Grădiniței Groazei“ din Constanța. Magistratul a ajuns în atenția Inspecției Judiciare după ce, în repetate rânduri, a citat cu mandate de aducere copiii care ar fi fost abuzați în cadrul „Grădiniței Groazei“ din Constanța, pentru a fi audiați în calitate de părți vătămate în proces.
 
Conform datelor oficiale, „la 9 noiembrie 2016, Inspecția Judiciară a exercitat acțiunea disciplinară privindu-l pe domnul judecător Arhip Bogdan Alexandru de la Judecătoria Constanța pentru săvârșirea abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99, lit. t), teza a II-a, cu aplicarea art. 991, alin. (2), și art. 99, lit. c) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, reținându-se că judecătorul, în cazul primei abateri, a omis să verifice din oficiu dacă subzistă temeiurile care au determinat luarea măsurii preventive a controlului judiciar, nu a pus în discuție solicitările experților și a refuzat să discute cererile acestora, a refuzat să pună în discuție părților cererea formulată de una dintre acestea și a stabilit măsuri contradictorii în ședințele de judecată cu privire la modul și calitatea în care au fost citate persoane minore, precum și în privința modului în care urma să se desfășoare audierea, iar în cazul celei de-a doua abateri, a manifestat o atitudine improprie caracterului solemn al ședinței de judecată. Acțiunea disciplinară a fost înaintată Secției pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la răspunderea judecătorului în cauză“.
 
Judecătorul a fost sancționat pentru „atitudinile nedemne în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu față de colegi, celălalt personal al instanței sau al parchetului în care funcționează, inspectori judiciari, avocați, experți, martori, justițiabili ori reprezentanții altor instituții“.
 
„În ședința din data de 28 martie 2017, Secția pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a admis în parte acțiunea disciplinară formulată de Inspecția Judiciară împotriva domnului Arhip Bogdan Alexandru, judecător în cadrul Judecătoriei Constanța. În temeiul prevederilor art. 100, lit. d) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, Secția a aplicat domnului judecător sancțiunea disciplinară constând în «suspendarea din funcție pe o perioadă de trei luni» pentru săvârșirea abaterii disciplinare prevăzute de art. 99, lit. c) din același act normativ - «atitudinile nedemne în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu față de colegi, celălalt personal al instanței sau al parchetului în care funcționează, inspectori judiciari, avocați, experți, martori, justițiabili ori reprezentanții altor instituții». Hotărârea secției va cuprinde, alături de alte elemente prevăzute de lege, descrierea faptei pentru care s-a aplicat sancțiunea disciplinară menționată, urmând a fi redactată și publicată pe site-ul Consiliului, www.csm1909.ro, în termen de 20 de zile de la pronunțare. Aceasta poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de cinci judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție“, se arată într-un comunicat de presă al CSM.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii