Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:36 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Naţională, sărbătorită cu fast la Cumpăna

ro

02 Dec, 2008 01:52 1306 Marime text
cumpana.jpgAutorităţile locale din Cumpăna au organizat, ieri, la 90 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918, o serie de manifestări prilejuite de Ziua Naţională a României.

Onoraţi de prezenţa Grupării de Jandarmi Mobile „Tomis" Constanţa, dar şi de reprezentanţi ai Batalionului 341 de Infanterie Topraisar, manifestările au debutat cu intonarea imnului de stat. Preoţii din localitate au săvârşit o slujbă religioasă pentru binele ţării şi al locuitorilor ei.
Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, a urat un călduros „La  mulţi ani" tuturor românilor şi locuitorilor Cumpenei. De asemenea, i-a îndemnat pe cei prezenţi să fie mândri că sunt români, că sunt fii şi fiice ai localităţii Cumpăna.
Mariana Gâju s-a declarat bucuroasă şi a mulţumit armatei şi jandarmeriei pentru faptul că au acceptat invitaţia de a fi într-o zi atât de specială alături de cei din Cumpăna. Primarul localităţii i-a omagiat şi pe eroii aflaţi în viaţă, „ei fiind cei care au luptat cu dreptate şi în numele dreptăţii poporului român". Reprezentanţii locali le-au înmânat eroilor din Cumpăna diplome de excelentă şi un mic ajutor financiar, în semn de recunoştinţă pentru faptele de vitejie şi sacrificiul depus în slujba României. Programul a continuat cu depunerea coroanelor de flori la Monumentul Eroilor, de către primar, directorul Şcolii Generale, consilierii locali, preoţii şi poliţiştii din localitate.
Festivitatea de omagiere a Zilei Naţionale s-a încheiat cu defilarea trupelor de la Batalionul 314 Infanterie Topraisar şi o serie de exerciţii demonstrative, prezentate de reprezentanţii Grupării de Jandarmi Mobile „Tomis" Constanţa.
Mariana Gâju a spus oamenilor că nu trebuie să le fie ruşine să cânte imnul, să arboreze steagul sau să spună că sunt români, „pentru că asta nu înseamnă că suntem comunişti".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii