Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:32 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interdicţie înainte de primul termen Legătura dintre încătuşarea lui Vântu şi prejudicierea CJC cu peste 30 de milioane de lei (rechizitorii)

ro

28 Nov, 2014 00:00 3140 Marime text
Deşi primul termen a fost stabilit pentru jumătatea lunii viitoare, Curtea de Apel Bucureşti a luat deja o primă decizie în dosarul în care Nicuşor Daniel Constantinescu a fost deferit justiţiei de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) Constanţa, alături de alte 18 persoane fizice şi juridice, pentru un presupus prejudiciu de 31 de milioane de lei. Recent, instanţa a dispus faţă de societatea comercială Rom Coman SRL Constanţa (administrată de Victor Aurelian Coman şi Daniel Dan Popa) măsura preventivă a interdicţiei iniţierii procedurii de dizolvare sau lichidare pe o perioadă de 60 de zile. Cauza mai sus precizată a fost trimisă spre soluţionare judecătoarei Ana Maria Trancă, preşedintele completului C-2 CP, din Curtea de Apel Bucureşti. Potrivit presei centrale, magistratul în cauză a decis arestarea preventivă a afaceristului Sorin Ovidiu Vântu, în dosarul privind favorizarea lui Nicolae Popa.
 
În această cauză, Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa este acuzat de abuz în serviciu în formă continuată (şase infracţiuni), spălare a banilor şi constituirea unui grup infracţional organizat.
 
Citeşte rechizitoriul AICI
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorul Andrei Bodean, din DNA Constanţa, şi trimis spre soluţionare Curţii de Apel Bucureşti. Ulterior, speţa a fost repartizată judecătoarei Ana Maria Trancă, preşedintele completului C-2 CP. Deşi primul termen a fost stabilit pentru jumătatea lunii viitoare, Ana Maria Trancă a luat deja o primă decizie în prezenta cauză. Mai exact, judecătoarea a luat faţă de SC Rom Coman SRL Constanţa (inculpată persoană juridică) măsura preventivă a interdicţiei iniţierii procedurii de dizolvare sau lichidare, pe o perioadă de 60 zile. Decizia magistratului nu este definitivă, ea putând fi atacată cu contestaţie, în termen de 24 de ore de la comunicare pentru inculpata - persoană juridică.
 
Potrivit luju.ro, magistratul în cauză a decis arestarea preventivă a afaceristului Sorin Ovidiu Vântu, în dosarul privind favorizarea lui Nicolae Popa.
 
Potrivit DNA, firma este administrată de Victor Aurelian Coman şi de Daniel Dan Popa. După cum menţionam şi în ediţia trecută, conform www.vrajitorul.eu, SC Rom Coman SRL a fost preluată de Victor Aurelian Coman și Dan Daniel Popa în anul 2005 de la Nicolae Coman, tatăl lui Victor Aurelian Coman şi fost primar al comunei Aliman. Potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate, Victor Aurelian Coman apare, în perioada 2010 - 2011, ca având funcţia de consilier local în Consiliul Local Aliman, dar şi ca vicepreşedinte al PSD - organizaţia locală. Potrivit Registrului Comerţului, SC Rom Coman SRL este în prezent în insolvenţă, sub incidenţa Legii nr. 85/2006, şi are un asociat unic, respectiv Aldea Sunai şi Liţcanu şi Gheorghiţă SPRL în calitate de administrator judiciar.
 
Nicuşor Constantinescu a fost deferit justiţiei de DNA Constanţa, într-un alt dosar, pentru abuz în serviciu în formă continuată. Cauza se află la Tribunalul Constanţa, iar primul termen a fost stabilit pentru data de 2 decembrie.
 
Citeşte rechizitoriul AICI
 
De asemenea, şeful suspendat al CJC este judecat, într-un alt proces, şi de Tribunalul Bucureşti, pentru că ar fi săvârşit 24 de infracţiuni.
 
Citeşte rechizitoriul AICI

Nicuşor Daniel Constantinescu este judecat, tot la Curtea de Apel Bucureşti, şi în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa.
 
În secţiunea „Documente” poate fi citită motivarea încheierii prin care a fost arestat Sorin Ovidiu Vântu, potrivit luju.ro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii