Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:38 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comuna Cumpana si-a omagiat eroii (galerie foto)

ro

29 May, 2009 02:25 1816 Marime text
cumpana.jpgManifestările dedicate cinstirii eroilor neamului sunt o tradiţie respectată cu sfinţenie de administraţia locală

Locuitorii comunei Cumpăna şi-au comemorat, ieri, eroii. Memoria celor care şi-au jertfit viaţa pentru patrie, pe câmpul de luptă, a fost evocată printr-un ceremonial devenit tradiţie în localitate, amintirea eroilor fiind păstrată vie, astfel, de către comunitatea locală.

Ceremonia dedicată Zilei Eroilor este organizată, în fiecare an, de sărbătoarea Înălţării Domnului. Evenimentul a fost serbat la Cumpăna, în centrul localităţii. Locuitorii comunei s-au strâns, cu mic cu mare, la Monumentul Eroilor din faţa Casei de Cultură Cumpăna pentru a participa la cinstirea memoriei celor care şi-au dat viaţa pentru ţară. Elevii Şcolii Generale Cumpăna au animat atmosfera prin prezenţa lor. Manifestarea a început la ora 11.00, cu intonarea Imnului de Stat, urmată de un ceremonial religios de pomenire a ostaşilor căzuţi în luptă.

Ca în fiecare an, primarul comunei, Mariana Gâju, a rostit o alocuţiune prin care a evocat faptele de vitejie ale ostaşilor români şi importanţa jertfei lor. Edilul comunei a subliniat faptul că momentul comemorativ a fost dedicat omagierii eroilor căzuţi pe câmpul de luptă în cele două războaie mondiale. „Monumentele din comuna Cumpăna au fost ridicate în cinstea tuturor eroilor din comuna Cumpăna, a celor din satul Straja, români şi musulmani", a subliniat Mariana Gâju.

„De-a pururea vii"

Cu această ocazie, administraţia locală din Cumpăna a depus coroane de flori la Monumentul Eroilor din centrul localităţii. Prima coroană a fost cea depusă de primarul Mariana Gâju, după care au urmat cele ale Consiliului Local Cumpăna, parohiilor comunei, Şcolii generale din localitate, Poliţiei Române, Poliţiei Comunitare şi ale organizaţiei locale a PSD. „Administraţia locală din Cumpăna are, an de an, obligaţia sfântă ca, în această zi, să îi comemoreze pe eroii care au căzut pe câmpul de luptă. Cei care au pus înaintea vieţii lor trecătoare eternitatea sunt de-a pururi vii în sufletele noastre. Mormintele pline de flori ale eroilor, monumentele şi mausoleele închinate lor sunt simboluri ale dăinuirii noastre pe acest pământ", a declarat Mariana Gâju.

La ceremonia dedicată Zilei Eroilor au participat şi cei nouă veterani de război ai comunei, rămaşi în viaţă. Primarul Mariana Gâju, alături de viceprimarul Florin Neagu şi de consilierii locali, a înmânat eroilor comunei diplome de onoare şi o sumă de bani simbolică. Veteranii de război din Cumpăna au fost desemnaţi, prin hotărârea Consiliului Local, cetăţeni de onoare ai comunei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii