Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:12 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine l-a dat în judecată pe Blejnar la Constanţa(document)

ro

08 Mar, 2011 02:14 2142 Marime text
cap_4.jpgCu un dosar penal închis la Parchetul Tribunalului Constanţa cu rezoluţia de neîncepere a urmăririi penale, preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, figurează ca parte într-un proces aflat pe rolul Judecătoriei Constanţa, cauza urmând să fie pusă în discuţie la instanţă astăzi, de la ora 8.30. Firma care l-a acţionat pe Blejnar în justiţie alături de Direcţia Generală a Finanţelor Publice Constanţa este SC Construct Import Export SRL Agigea şi pe site-ul www.vrajitorul.eu figurează cu dările către stat neachitate.

Înfiinţată în 1992, societatea s-ar ocupa la momentul de faţă cu „comerţul cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi şi tutun". În 2009, conform informaţiilor afişate pe site-ul www.vrajitorul.eu, firma avea patru salariaţi şi o cifră de afaceri de 289.287 de lei, însă profitul net era 0. Datoriile totale se ridicau la 441.196 de lei, iar cheltuielile totale însumau 278.758 de lei. Firma a înregistrat pentru anul 2009 o pierdere netă de 935 de lei. În ciuda cifrei de afaceri destul de frumuşele, conform sursei citate, la data de 30.06.2010 SC Construct Import Export SRL Agigea figura cu restanţe la bugetul de stat, obligaţiile constituite din anii fiscale precedenţi ridicându-se la 46.010 lei, iar dobânzile şi penalităţile de orice fel însumau 5.569 de lei. În aceste condiţii, conform vrajitorul.eu, pe data de 30 iunie 2010 s-a început procedura de executare silită a societăţii.

Alte opt procese

Dosarul în care apare şi Sorin Blejnar - mai exact procesul intentat de Construct Import Export Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Constanţa şi preşedintelui ANAF - a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Constanţa la data de 26 octombrie 2010, după ce, cu o lună înainte, Tribunalul Constanţa a admis excepţia necompetenţei materiale a instanţei şi a declinat cauza în favoarea Judecătoriei. Pe 15 februarie anul acesta, se pare că afaceriştii s-ar fi răzgândit şi au decis să renunţe la judecată. Cu toate acestea, astăzi magistraţii Judecătoriei Constanţa vor deschide din nou dosarul în care apare Blejnar, urmând să soluţioneze cererea de reexaminare formulată în proces de firma din Agigea. De menţionat că potrivit vrajitorul.eu, SC Construct Import Export SRL Constanţa mai apare în alte şapte procese aflate pe rolul instanţelor constănţene, societatea judecându-se şi cu Oficiul Registrului Comerţului, dar şi cu alte persoane, printre care se numără Vasilică Liviu Bulgaru, Marilena Bulgaru, Ionel Bulgaru, Daniela Iordache, Mădălina Ionescu, Livia Ghica, Eliza Topîrceanu, Marieta Pavlicu şi Romeo Căpăţână.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii