Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:11 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alexandru Mezei, navigator si economist

ro

16 Apr, 2009 22:42 5169 Marime text

Alexandru_Mezei.jpgActualul director al Căpităniei Zonale Constanţa, Alexandru Mezei, deţine această funcţie de opt ani. Înainte de a deveni director, Mezei a fost adjunctul Căpităniei Zonale Constanţa, funcţie pe care a deţinut-o timp de cinci ani, din 1994 până în 1999.

Alexandru Mezei s-a născut pe 16 martie 1959, este căsătorit, are doi copii, iar în 1982 a absolvit Institutul de Marină „Mircea cel Bătrân", Facultatea Navigaţie. În 1998, a obţinut masteratul în „Optimizarea Transporturilor Navale", în cadrul Academiei Navale, dar s-a orientat şi spre o carieră în economie, în acest sens urmând cursurile Facultăţii de Relaţii Economice Internaţionale, la Universitatea de Ştiinţe şi Arte „Gheorghe Cristea", în intervalul 2000 - 2004. Alexandru Mezei este membru al Nautical Institute, London, din 2004, dar şi membru al International Harbour Masters' Association, din acelaşi an. În intervalul 1982 - 1987, Mezei a navigat ca ofiţer III pe nave RO/RO, cargouri şi mineraliere, la CNM Navrom SA Constanţa, iar ulterior a deţinut funcţiile de ofiţer II şi, apoi, de căpitan, la CNM Romline SA, navigând pe RO/RO-uri şi containere. Timp de alţi doi ani, din 1992 până în 1994, Mezei a navigat pe funcţia de comandant, tot la compania Romline. Ulterior, a fost operator radar VTMIS. Actualul director al CZC este absolventul mai multor cursuri de perfecţionare, printre care „Seminar on Search and Rescue", organizat la Constanţa, în cadrul programului de Twining dintre Autoritatea Maritimă Suedeză şi Autoritatea Maritimă Română, dar şi al cursurilor organizate de Lokheed Martin „Port of Constanta VTMIS Operator" şi, respectiv, „Port of Constanta VTMIS Supervisor". La începutul acestui an, Alexandru Mezei a fost reconfirmat în funcţia de director al Căpităniei Zonale Constanţa. CV-ul său poate fi accesat în ediţia online a cotidianului Ziua de Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • anonim 17 Apr, 2009 10:02 Mai da tiganul asta multe scoli mai are ,cred ca le-a facut in timp ce servea una mica,acolo poate are masterat,(in rest nu vad ce desteptaciune este)