Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:43 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La noi ca la nimeni Rechizitele pentru copii sărmani vor sosi la ... paştele cailor

ro

21 Sep, 2012 01:00 2008 Marime text

nicoleta-baciu.jpgCu toate că anul şcolar a început de câteva zile, elevii cu situaţii financiare precare nu au intrat, încă, în posesia pachetelor gratuite cu rechizite.

Şi nu vor intra prea curând. Motivul este modalitatea organizării licitaţiei, durata atribuirii contractului după soluţionarea contestaţiilor, care ar putea fi depuse. Astfel, ca şi în anii trecuţi, elevii ar putea primi rechizitele de care au nevoie chiar de Crăciun. Pomana ministerului e binevenită oricând, mai ales că rechizitele vor fi împărţite copiilor nevoiaşi. Însă cu ce se vor duce la şcoală aceşti copii, până vor ajunge ghiozdanele cu rechizite la ei? Din ce bani vor cumpăra rechizite părinţii, care au câte trei-patru copii şi nu au nici un venit? Va creşte rata abandonului şcolar? Se vor înghesui şcolile la fonduri europene ca să combată abandonul şcolar?

La Constanţa, Inspectoratul Şcolar Judeţean va organiza

licitaţia pentru achiziţia rechizitelor şcolare pe 4 octombrie. De precizat ca, la nivelul întregului judeţ, 14.200 de elevi vor beneficia de acest suport. În cadrul programului guvernamental derulat prin Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, pentru judeţul Constanţa a fost alocată suma de 378.000 de lei pentru achiziţionarea rechizitelor pentru elevii săraci. Valoarea maximă a fiecărui pachet se ridica la 25 de lei per elev pentru învăţământul primar şi 30 lei per elev pentru învăţământul gimnazial. Principala condiţie pentru ca micuţii să primească pachetele cu rechizite guvernamentale a fost ca venitul mediu net pe membru de familie sa nu depăşească maximum de 50 la suta din salariul minim brut pe ţară. Fiecare pachet conţine materiale comune ciclului primar şi celui gimnazial, dar sunt şi rechizite specifice în funcţie de clasă. Elevii vor primi o serie de caiete speciale, o radieră, o ascuţitoare, un creion, un pix, acuarele, riglă, penar, creioane colorate, stilou şi un ghiozdan, toate acestea, doar elevilor de clasa I. Vor primi şi un şablon cu harta României toţi elevii de clasele II - IV. De asemenea, elevii de clasele V - VIII vor primi o trusa de geometrie. De altfel, şi anul trecut contractul pentru achiziţionarea rechizitelor şcolare din bani ministeriali a fost atribuită la sfârşitul lunii noiembrie, iar ghiozdanele echipate au ajuns la copii de Crăciun.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii