Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:34 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Buzău Limitele maxime de viteză stabilite prin Codul rutier

ro

29 Aug, 2023 16:13 779 Marime text
Nr. 285 din 29 august 2023
 
 
 
BULETIN INFORMATIV
privind evenimente şi activităţi din ziua de 28 august 2023
           
 
Acţiuni ale poliţişilor buzoieni pe linia prevenirii şi combaterii încălcării regimului legal de viteză / Şofer depistat în timp ce conducea autoturismul cu o viteză de 207 km/h
 
În ziua de 29 august a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de prevenire şi combatere a accidentelor rutiere ce s-ar putea produce pe fondul vitezei neregulamentare, pe principalele drumuri din judeţ.
Astfel, poliţiştii rutieri au organizat şi desfăşurat o acţiune având ca scop depistarea conducătorilor auto care au depăşit limita legală de viteză, atât în localităţi cât şi în afara acestora.  Acţiunile au continuat şi în zilele de sâmbătă şi duminică.
Pentru nerespectarea regimului legal de viteză, poliţiştii au aplicat 63 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 14 permise de conducere.
Cea mai mare viteză – 207 km/h – a fost înregistrat autovehiculul unui tânăr de 21 de ani, din București, care rula pe DN2E85, în afara localităţii Racovițeni.
În localitate, cu cea mai mare viteză – 127 km/h – a fost înregistrat autovehiculul unui bărbat de 58 de ani, din Suceava, ce rula pe DN2E85, în localitatea Limpeziș.
Alte 6 permise de codnucere au fost reținute pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare și pentru nerespectarea priorității de trecere.
Poliţiştii buzoieni au continuat activităţile pentru combaterea indisciplinei rutiere, astfel, pentru neregulile constatate în trafic, au aplicat  sancţiuni contravenţionale cu o valoare totală de peste 43.000 de lei şi au fost reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 20 de permise de conducere.
Alți șoferi au fost sancționați pentru neportul centurii (16), dar și pentru alte abateri (8).
Poliţiştii rutieri au mai întocmit un dosar penal unei femei în vârstă de 67 de ani, din Pietroasele, care a fost depistată în timp ce conducea un ansamblu format din tractor agricol și remorcă pe DN1B, în localitatea Ulmeni. În urma verificărilor s-a stabilit faptul că atât tractorul agricol cât și remorca nu erau înmatriculate, iar șoferița nu deținea permis de conducere corespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul.
 
  •  
 
Accident  de circulaţie
 
În data de 28 august a.c., în jurul orelor 17.30, polițiștii buzoieni au fost sesizați de producerea unui accident rutier pe strada 1 Decembrie 1918, din oraș Nehoiu.
Din primele cercetări la fața locului reieșit că autoturismul condus spre intersecția cu DN10, de către un conducător auto de 59 de ani, din Nehoiu, a surprins și accidentat un pieton, care s-ar fi angajat în traversarea drumului.
Accidentul s-a soldat cu rănirea pietonului, o minoră de 11 ani, din Nehoiu, care a fost preluat de ambulanță și transportată la spital pentru îngrijri medicale.
În cauză se va întocmi dosar penal iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul.
 
NU UITAŢI!
 
Limitele maxime de viteză stabilite prin Codul rutier sunt:
  • în localităţi: 50 km/h (poate fi şi o limită superioară, însă nu mai mare de 80 km/h, sau una inferioară, dar nu mai mică de 30 km/oră);
  • în afara localităţilor:
- 130 km/h pe autostrăzi;
- 100 km/h pe drumurile expres sau pe cele naţionale europene;
- 90 km/h pe celelalte categorii de drumuri.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii