Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:18 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Alături de tine pentru alegerea meseriei“, acțiune organizată de Inspectoratul Școlar Județean Tulcea

ro

08 Mar, 2024 08:15 719 Marime text

Sursa foto: Facebook/ Consiliul Județean Tulcea 
  • Joi, 7 martie 2024, administratorul public al județului, Dumitru Mergeani, a participat la cea de a treia ediție a acțiunii „Alături de tine pentru alegerea meseriei“, organizată de Inspectoratul Școlar Județean Tulcea pentru a marca Ziua Națională a Meseriilor.
 
Activitatea a avut ca principal scop promovarea învățământului profesional și dual, respectiv informarea elevilor din clasa a VIII-a asupra oportunităților pe care le oferă unitățile de învățământ profesional și tehnic din județ, pentru a-și putea alege parcursul educațional care să le asigure împlinire profesională și socială.
 

„Vin la această întâlnire după ce am participat la festivitatea de premiere a concursului dedicat Zilei Mamei. Am întâlnit copii foarte talentați și mi-am dat seama că județul nostru, deși din ce în ce mai slab populat, este un județ plin de copii frumoși și talentați. Le-am spus să continue tot așa pentru că ei ne vor plăti nouă pensiile. La fel veți face și voi. Meseria pe care o veți alege va conta pentru voi dar va conta și pentru noi. Într-adevăr, este o perioadă de mari provocări pentru voi. Meseriile pe care noi le aveam acum 30-40 de ani încep să se perimeze. Inteligența artificială, robotica câștigă din ce în ce mai mult teren, tot mai multe joburi sunt înlocuite de roboți și, sincer, nici eu nu mai știu ce să-i spun copilului meu, spre ce meserie să se îndrepte, pentru că, deocamdată, este foarte neclar care vor fi meseriile viitorului.
Noi încercăm, din puținul pe care îl avem, să-i învățăm pe copii să profeseze. Într-adevăr, meseria este brățară de aur și acest lucru se vede din ce în ce mai mult în municipiul și județul nostru. Vedeți ce căutare au acum meseriile de sudor, lăcătuș în construcții navale. Când au plecat din Șantierul Naval vreo 800 de persoane, s-a simțit foarte mult lipsa acestora pe piața de muncă din județul nostru. Tot timpul îi auziți pe părinți cum întreabă: nu știi și tu un meșter bun? Sunt joburi care acum sunt foarte bine plătite. Toți tind să plece în afara țării sau să-și continue studiile la București. Cei care rămâneți aici să nu vă considerați păgubiți sau ghinioniști, pentru că, și în Tulcea, știind o meserie bună, poți să profesezi în acel domeniu și poți să îți asiguri un stil de viață foarte bun.... Vă doresc mult succes și cât mai mulți dintre voi să rămâneți în Tulcea“, a declarat cu acest prilej administratorul public al județului, Dumitru Mergeani.

Citește și
Bugetarea participativă, demarată la Consiliul Județean Tulcea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii